Spencer MacKenzie

Hoochie Mama's Blues Tavern

Spencer MacKenzie

Deze editie presenteren de gastheren van Hoochie Mama’s Blues Tavern niemand minder dan de Canadese gitarist Spencer MacKenzie!

Rising star Spencer MacKenzie is de groeibriljant van de blueswereld. Hij weet met slechts een gitaar in zijn handen emoties op te roepen bij zijn publiek. Zijn ziel is vervuld van de krachtige blues en laat dat op onvergetelijke wijze tot uiting komen.

Op slechts 23-jarige leeftijd heeft Spencer MacKenzie zijn eerst JUNO-nominatie in de wacht gesleept voor Blues Album Of The Year, dankzij zijn nieuwste album ‘Preach To My Soul’. Op dit album verlegt hij zijn grenzen met zijn talent en passie. Spencer heeft een uniek geluid ontwikkeld dat doet denken aan een vintage sound. Hij hanteert een stijl die klinkt als die van een doorgewinterde professional. Zijn muziek is voelbaar, het grijpt je vast en kan je soms zelfs tegen de muur duwen. De Canadees is een artiest die zijn hart en ziel legt in elk akkoord en elke noot die hij speelt. Vanaf het moment dat hij op het podium stapt, weet hij het publiek te raken en mee te nemen op een reis door de tijdloze klanken van de blues.

Hoochie Mama

Onze hosts, de Hilversumse band Hoochie Mama, verzorgen het voorprogramma!

De muziek van Hoochie Mama leunt veelal op het spel van gitarist Pim Dollé, die met zijn virtuoze spel en sound de aandacht van vele liefhebbers van gitaargeweld weet te trekken. Ondersteund door het strakke drummen van Pascal Numan wordt dit afgewisseld met bluesharp gespeeld door Ron Dollé. Het rauwe stemgeluid van Theo Duurland maakt het geheel compleet. De hechte vriendenclub is met name beïnvloed door grote namen als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters, John Lee Hooker en vele andere.