Racoon, Snelle en meer naar eerste editie Hilversum Stadsfestival

Racoon en Snelle zijn de hoofdacts voor de eerste editie van Het Hilversum Stadsfestival. Ook The Dirty Daddies, Jett Rebel en Queen Must Go On zijn op zaterdag 8 juli te zien op het nieuwe festival, dat plaatsvindt op het marktplein van Hilversum.

De eerste editie van Het Hilversum Stadsfestival is een samenwerking tussen poppodium De Vorstin en festivaldirecteur Jochem Winterwerp. Het belooft een groot feest te worden. “We kijken er enorm naar uit om in Hilversum een groot stadsfestival te organiseren, waar publiek uit het hele Gooi een gezellige zomerdag met de beste artiesten van eigen bodem kan beleven”, aldus festivaldirecteur Winterwerp. De geboren Hilversummer vervolgt: “We verdienen als regio een serieus popfestival. We zijn enorm blij dat we dit deze zomer kunnen realiseren.”

Programma

Met Racoon en Snelle heeft de organisatie twee van de populairste Nederlandse artiesten weten vast te leggen. Het repertoire van de Zeeuwse band Racoon staat garant voor een meezingfestijn. Hits als ‘Oceaan’, ‘Love You More’ en ‘Het Is Al Laat Toch’ zullen 8 juli zeker niet ontbreken. Snelle brak door met zijn hit ‘De Reünie’ en vestigde zich daarna in moordend tempo in de top van de Nederlandse muziekindustrie. Grote hits als ‘Smoorverliefd’, ‘Blijven Slapen’ en ‘De Overkant’ zijn ware oorwurmen gebleken en kunnen inmiddels rekenen op tientallen miljoenen streams.

Nederlands grootste partyband The Dirty Daddies, multi-instrumentalist Jett Rebel en winnaar van SBS6-programma Battle of the Bands Queen Must Go On maken het programma zo goed als compleet. Later worden nog één artiest en de dj’s die tussen de optredens de muzikale omlijsting verzorgen aangekondigd.

Lokale samenwerking

Het Hilversum Stadsfestival wordt georganiseerd in een samenwerking met poppodium Vorstin. Wilco Witte, directeur Vorstin: “Het werd weer tijd voor een groot muziekfestival in de zomer in het centrum van Hilversum. Muziek is een verbindende factor en brengt mensen samen. Dat we dat samen met lokale mensen als Jochem gaan verzorgen is iets om trots op te zijn. Dit wordt echt een feest van en voor de hele regio.”  Programmeur Jim van Kooten vult aan: “Dit zijn de krenten in de pap voor iedere programmeur; een groot festival organiseren met grote artiesten op een groot plein midden in het centrum van Hilversum. Ik ben er trots op dat we dit als Hilversumse muziekliefhebbers gaan doen en heb er enorm veel zin in!”

Tickets zijn beschikbaar vanaf € 43,-.

Tickets