Avond van de Stadsdichter

Avond vol spoken word en livemuziek van artiesten uit eigen stad en daarbuiten

De Avond van de Stadsdichter is terug!

Opzoek naar een onvergetelijke avond uit? Op donderdag 29 februari presenteert Stadsdichter Charlotte de Raad samen met de Vorstin een avond vol spoken word en livemuziek van getalenteerde artiesten uit eigen stad en daarbuiten.

Met optredens van o.a. de Gooische Woordenaars, een lokaal hiphop collectief dat overal waar ze komen de tent afbreken. Daarnaast bestaat de line-up onder andere uit Barguijs en Daniëlle Zawadi.

Zou je zelf ook wel op het podium willen staan? Dat kan! Er is namelijk een open mic waar jij van je kan laten horen. Kortom, samen maken we er weer een poëtisch feestje van!

Barguijs

Ivan Words en Tyler Koudijzer vormen samen het collectief; Barguijs. Sinds 2015 betreden ze podia met hun unieke voordracht vorm. Speels, kwetsbaar en interactief nemen ze ieder publiek mee. Of dat ze nu op het Lowlands festival staan, of een politiek debat afsluiten maakt hen niks uit. De synergetische energie spreekt voor zich.

Donderdag 27 april treden de Barguijs op tijdens Koningsdag samen met de Marinierskapel en Scapino Ballet Rotterdam op Plein 1940 bij Leuvehaven. Daarvoor waren ze te zien op grote en kleine podia in heel Nederland, waaronder AFAS Live, Luxor Theater Rotterdam en Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Daniëlle Zawadi

Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken word, waarbij ze haar bi-culturele achtergrond als tweede generatie Nederlander met Congolese roots belicht. Haar werk gaat over vriendschap en de belevingswereld van GenZ, in het Nederlands, Frans en Engels. Ze initieerde Het Zwarte Schaap (platform voor woordkunst) en won verschillende prijzen, waaronder de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Inmiddels heeft ze met twee voorstellingen door het land getourd en staat haar werk gepubliceerd in verschillende literaire bladen. Momenteel is ze coach bij Poetry Circle en programmamaker bij Poetry International.