Met een beperking

De Vorstin is voor iedereen goed te bezoeken!

In onze grote zaal zijn twee rolstoelplaatsen beschikbaar, terwijl in onze kleine zaal slechts één rolstoelplaats beschikbaar is. Deze kun je reserveren na aankoop van je ticket(s) via tickets@vorstin.nl.

In de grote zaal bieden we ook tien zitplaatsen aan, die specifiek zijn bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn. Deze zitplaatsen zijn uitsluitend te reserveren via tickets@vorstin.nl. In de kleine zaal is er voldoende zitgelegenheid in de vorm van tribunes en bij sommige evenementen zijn er ook nog barkrukken beschikbaar.

Voor bezoekers die (tijdelijk) slecht ter been zijn, is het mogelijk om een zitplaats in de grote zaal te reserveren. In de kleine zaal is deze optie helaas niet beschikbaar. We beperken het aantal te reserveren plaatsen tot maximaal twee. Als je met meer mensen komt en alle rolstoelplaatsen en zitplaatsen zijn gereserveerd, kunnen we niet garanderen dat jullie samen kunnen zitten. We zullen echter ons best doen om jullie bij elkaar te houden.

Als je gebruikmaakt van medische hulpmiddelen zoals een rollator, rolstoel of loopkrukken, mag je deze uiteraard meenemen naar binnen. Houd er rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat je een goed zicht hebt als je geen rolstoelplaats of zitplaats hebt gereserveerd. In de eerste alinea lees je hoe je dit kunt doen.

Helaas kunnen niet-medische hulpmiddelen niet mee de zaal in. Deze kun je achterlaten bij de garderobe.

De dichtstbijzijnde parkeerplaats voor mensen met een beperking is op Parkeerterrein Langgewenst. De volgende dichtstbijzijnde parkeerplaatsen: Bussumerstraat 12, Noordse Bosje tegenover 49, Noordse Bosje 6 en het Stationsplein.

In geval van een reservering van een zitplaats/rolstoelplaats vragen we je je op de avond van het concert gelijk bij onze kassa of de portier te melden. Als zij op de hoogte zijn, kunnen ze je verder helpen. Bezoekers in een rolstoel en de begeleiders worden als eersten binnen gelaten. Kom dus op tijd naar de ingang! Als er een rij staat, wacht dan aan de linkerkant van de rij voor de deur van de hoofdingang.

Bij de kassa kan je een ‘druppel’ halen tegen een borg van € 10. Deze speciale sleutel verleent toegang tot de lift om naar de grote zaal te gaan en tot het toilet voor mensen met een beperking. Het toilet bevindt zich op verdieping -1 (kelder).

Er is helaas niet altijd een ringleiding aanwezig. Als dit zo is, vermelden wij dit bij het evenement.

De hulphond mag mee naar binnen, maar De Vorstin is wel een plek waar harde muziek te horen is.