Over De Vorstin

De Vorstin is een thuishonk voor een dynamische popcultuur waarin jong en oud, amateurs en professionals én –zoals normaal is in Hilversum– oude en nieuwe media samenkomen. We zijn een broedplaats voor jong, opkomend talent en tussenstop in tours van gearriveerde artiesten. En vooral: een warm thuis voor muziekliefhebbers.

Dat doen we niet alleen. Door samen te werken zorgen we voor beweging. In de wijk, de stad, de regio en het land. We organiseren festivals, ondersteunen talent en trekken publiek naar het centrum. Vanuit het hart van de stad werken we aan een levendig Hilversum, vol muzikale verbinding, verrassing en inspiratie.

En wil je weten wat er speelt, dan is De Vorstin dé plek om het te ontdekken. Voor iedereen.

We hebben een grote zaal voor 850 (staand) of 240 (zittend) personen. Daarnaast is er een kleine zaal die plaats biedt aan maximaal 300 bezoekers.

Een team van vaste medewerkers en vrijwilligers vormen samen het hart van ons podium. Stichting Podium De Vorstin kent een bestuursmodel en wordt geleid door een directeur.

Doelstelling

Wij hebben als doel door onder meer het exploiteren van een of meer culturele accommodaties ruimte te bieden aan publieksvoorstellingen en activiteiten van hedendaagse podiumkunst en jongerencultuur, in het bijzonder popmuziek en popcultuur. Wij bieden dat aan voor een zo breed mogelijk publiek, voornamelijk afkomstig uit ’t Gooi.

Missie en visie

Hilversum kan als mediastad nog meer betekenis krijgen voor de inwoners en gevestigde organisaties als wij een veelzijdig en onderscheidend muzikaal programma aanbieden. Zeker als we daarbij samenwerken met andere organisaties met overlappende doelen. Ons podium dient als crossmediale muzikale broedplek voor opkomend talent en ervaren musici. We zijn inmiddels een thuis voor een breed publiek aan muziekbelevers en makers in ’t Gooi en Hilversum.

Strategie

Om een brede doelgroep te bedienen programmeren we in onze grote zaal bekende nationale en internationale acts. De kleine zaal wordt ingezet om zowel lokaal als nationaal talent een podium te bieden en een artistiek rijke programmering te realiseren.