De Vorstin ligt in het centrum van Hilversum, op loopafstand van het station. Het is gelegen aan Koninginneweg 44, klik hier voor de routebeschrijving in Google Maps.

De Vorstin ligt op circa vijf minuten loopafstand (400 meter) van Station Hilversum. Verlaat het station aan de centrumzijde en loop naar rechts. Je kan langs het spoor lopen of via de straat parallel hieraan. Blijf rechtdoor lopen en dan zie je ons aan je linkerhand.

De Vorstin is toegankelijk voor elke bezoeker!

Als je meer wilt weten over het reserveren van (rolstoel)plaatsen, het gebruik van het mindervalide toilet of de lift, de rij overslaan en dichtbij parkeren, lees dan deze toelichting.

Ben je jonger dan 16 jaar dan mag je alleen een concert bezoeken onder begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder. Of wanneer er specifiek een andere leeftijdgrens is aangegeven bij het event. Je begeleider moet zich kunnen legitimeren!

Let op: bij dance-avonden is de minimum leeftijd 18 jaar, tenzij specifiek anders is aangegeven. Vanzelfsprekend geldt de ‘onder begeleiding’ regel niet bij 18+-avonden.

Geen 18? Dan krijg je nog even geen drankjes met daarin alcohol. Drink je wel iets met alcohol en we komen hierachter, dan verzoeken we je vriendelijk om het pand te verlaten.

Ja, het gebruik van de garderobe is verplicht. Dit is een verplichting met het oog op brandveiligheid.

Het is niet toegestaan jassen, tassen, rugzakken en helmen los in een andere ruimte te plaatsen of te hangen. Schade of verlies van in bewaring gegeven items en/of inhoud wordt niet vergoed, tenzij dit aantoonbaar is gebeurd door opzet of grove nalatigheid van De Vorstin of haar medewerkers. Zonder ontvangstbewijs worden geen items teuggegeven. Er zijn helaas geen kluisjes aanwezig.

Op dagen dat onze zalen open zijn kun je aan de bar pinnen en contant betalen.

Verder kun je in onze online ticketshop betalen met:

 • iDEAL
 • Mastercard
 • VISA
 • Bancontact Card
 • Payconiq by Bancontact
 • Sofort

Je kunt op dagen dat we geopend zijn bij onze ticketoffice betalen met:

 • Contant
 • PIN
 • Mastercard
 • VISA
 • American Express
 • Payconiq QR-code met je telefoon

Je kunt bij onze oefenruimtes betalen met:

 • Contant
 • PIN
 • Mastercard
 • VISA
 • American Express
 • Payconiq QR-code met je telefoon

Je mag helaas zonder toestemming geen professionele foto-, video- en audioapparatuur mee naar binnen nemen. Een consumentencamera met vaste lens is geen probleem. En uiteraard kun je met je telefoon opnames maken. Denk je daarbij wel een de mensen om je heen?

Bij onze concerten kan sprake zijn van hoge geluidsdruk, daarom raden we aan om altijd gehoorbescherming bij je te hebben. Ben je ze vergeten? Ze zijn voor drie euro te koop! Vraag ernaar bij een van onze medewerkers.

De hele Vorstin is rookvrij, dus er mag nergens gerookt worden. Dit geldt ook voor het gebruik van e-smokers/vapers.

Jazeker! Onze openbare-WiFi Vorstin is voor iedereen in ons pand gratis beschikbaar. Het wachtwoord is vorstin.

Wil je van tevoren een hapje eten? Dan raden wij restaurant Tiramisu aan! Je vindt het restaurant aan de overkant van de straat (Koninginneweg 101). Eet smakelijk!

Uiteraard! Wij gooien niks weg. Ben je na je bezoek aan De Vorstin iets verloren of kwijt? Kom als we open zijn kijken of het is afgegeven bij de garderobe. Of stuur een mail naar info@vorstin.nl.

Je kunt tot 2 uur ’s nachts naar binnen! Tenzij we op de website bij het event een andere tijd vermelden. Check dus ook altijd nog even de pagina van het event zelf.

Ticket bestel je online in onze ticketshop. Betalen kan online via iDEAL, creditcard of Sofort.

Stap 1:Account aanmaken / inloggen

• Maak een account aan → aanmaken

OF

• Log in met je account → inloggen

Kies je event en rond de bestelling af.

Stap 2: Mailbox
Je ontvangt een bevestiging van je bestelling via e-mail. Hierin staat een link om je tickets te downloaden. Ook zijn je tickets direct te downloaden in je account via ‘mijn tickets’.

Stap 3: Tickets
Print je tickets uit of laat ze zien op je smartphone. De Vorstin scant de unieke barcode op het ticket.  Elke barcode is uniek, dus laat al je tickets uit de bestelling zien bij de entree. Om papierverspilling tegen te gaan, adviseren wij om het e-ticket vanaf je telefoon te laten scannen. Zet hierbij de schermverlichting op maximaal!

Je kunt op de dag van een event bij onze kassa kaarten kopen. Ook zijn tickets te koop bij Platenhuis ’t Oor: Leeuwenstraat 44 in Hilversum.

Soms verkoopt de organisator van een concert of feest de tickets alleen via zijn eigen kanaal, dit gaat dan niet via onze ticketshop. Uiteraard verwijzen wij op de website naar de verkooplink. Deze tickets zijn dan niet via de kassa of ’t Oor verkrijgbaar.

Kun je je ticket niet meer terugvinden? Of ben je deze kwijt? Je kunt je ticket altijd terugvinden in je account. Je kunt hier inloggen. Vul vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en klik op Login. Daarna ga je naar het menu en klik je op Mijn tickets. Hier staat je bestelling. Klik op PDF om je ticket(s) te downloaden, of om op te slaan.

Helaas is het niet mogelijk om telefonisch tickets te bestellen of te reserveren.

Dit is helaas niet mogelijk. Wij volgen hierin de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

Je kunt wel altijd je ticket(s) via Ticketswap aanbieden aan andere geïnteresseerden. Wel merken we op dat wij geen partner zijn van Ticketswap, dus alle contact verloopt via dit kanaal. Wij hebben geen zicht op de vervolgstappen of financiële afhandeling.

Naast de prijs van het kaartje, die de kosten dekt voor de gage van de artiest en het gebruik van de garderobe, betaal je servicekosten. Per ticket worden servicekosten gehanteerd, ongeacht of de tickets online, aan de kassa, bij Platenhuis ’t Oor of Café The Skiff worden gekocht. De kaartverkoop van shows van De Vorstin wordt voor het grootste gedeelte verzorgd door Stager. Met de servicekosten worden onder meer de kosten voor de software, online en fysieke verkooppunten, klantenservice, betaalkosten zoals iDEAL en kaartscanners gedekt.

De servicekosten zijn bij alle aankopen als volgt:

 • Tickets tot en met € 10,00: € 2,00
 • Tickets tot en met € 17,50: € 3,50
 • Tickets vanaf tot en met € 27,50: € 4,00
 • Tickets vanaf € 27,50: € 4,50

Update 25 augustus 2021

Ja, met de CJP-pas en Cultuurkaart kun je korting krijgen.

CJP-pas
De Vorstin biedt structureel korting aan CJP-houders. Op vertoon van je CJP-pas betaal je bij bezoek aan de Vorstin altijd € 1 minder dan de prijs van het webticket! Let op: tickets zijn alleen op vertoon van de CJP-pas aan de kassa van de Vorstin te verkrijgen èn bij Platenhuis ’t Oor.

Cultuurkaart
De Vorstin accepteert de Cultuurkaart als betaalmiddel. Leerlingen kunnen aan de kassa van De Vorstin betalen met hun Cultuurkaart. CKV-docenten en -coördinatoren kunnen met een betaalorder via www.cjp.nl een klassikale betaling doen. Aangezien de cultuurkaart ook geldt als CJP zijn bovengenoemde CJP-kortingen van toepassing op vertoon van de Cultuurkaart.

Jazeker, zowel in de grote zaal als in de kleine zaal zijn er 2 rolstoelplaatsen beschikbaar, deze zijn per mail te reserveren: tickets@vorstin.nl.

In principe hoef je niets te doen, want je gekochte ticket blijft gewoon geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet komen op deze nieuwe datum? Dan kun je je geld terugvragen. Geen probleem! Laat via tickets@vorstin.nl aan ons weten dat je niet kunt komen.

Wanneer je een ticket hebt gekocht en het evenement wordt afgelast, dan wordt het geld automatisch teruggestort op de rekening vanaf waar betaald is. Heb je een ticket gekocht bij Oor of aan onze kassa, dan kun je een mail sturen aan tickets@vorstin.nl met het verzoek om je geld terug te krijgen.

Staat je vraag niet tussen onze veelgestelde vragen? Dan kan je ons via info@vorstin.nl bereiken. Heb je een specifieke vraag over je ticket(s)? Stel dan je vraag via tickets@vorstin.nl.