AVROTROS Muziekcafé

Het muziekspektakel van NPO Radio 2 met deze week IOS, Leif de Leeuw Band ft. Berget Lewis en SERA

  • De toegang voor AVROTROS Muziekcafé is gratis
  • Er is plaats voor 200 personen (vol=vol)
  • Deuren open om 15.30 uur
  • Minimum leeftijd: 10 jaar

IOS

Het is een tijdje stil geweest, maar IOS (Is Ook Schitterend!) heeft de afgelopen tijd aan nieuw materiaal gewerkt. Eind vorig jaar maakte de band bekend een herstart te maken, met een tour én nieuwe muziek. In december was daar al de kersthit Dagen Als Deze, nu komt daar een nieuwe track bij: Samen. “Het IOS-verhaal draait al sinds dag één om twee thema’s: muziek en vrienden. Daarom is onze nieuwe single een muzikale ode aan de vriendschap,” vertelt de band.

Leif de Leeuw Band ft. Berget Lewis

De Leif de Leeuw Band is dé southern jamband van Europa. Leif is acht keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux en zanger Sem Jansen is winnaar van het tv-programma Hit the Road. In maart verscheen het nieuwste album Mighty Fine. Het resultaat: negen vette songs met in elke song ruimte voor improvisatie. De track Southern Man is een cover van Neil Young en opgenomen samen met zangeres Berget Lewis, die samen met de band het nummer live bij ons komt zingen.

SERA

Ook zangeres SERA, die je onder andere kunt kennen van de voormalige NPO Radio 2 TopSong Take A Chance, is deze week te gast in onze uitzending. Haar nieuwste single Hurt Me kon bij SERA’s liveoptredens al op veel enthousiaste reacties rekenen. Hoog tijd om de track ook bij Muziekcafé te laten horen, voordat ze weer een ramvol festivalseizoen tegemoet gaat.