Bintangs | Hoochie Mama’s Blues Tavern

Ruige rhythm & blues en rauwe zang

Deze editie presenteren de gastheren van Hoochie Mama’s Blues Tavern niemand minder dan Bintangs!

Bintangs werd in 1961 opgericht door Frank en Arti Kraaijeveld. De band staat bekend om zijn ruige rhythm & blues en het rauwe stemgeluid van Frank Kraaijeveld. Bintangs is nog steeds een enorm energieke band die elke zaal in vuur en vlam zet. Het zestigjarig bestaan kon vorig jaar niet worden gevierd, dus dat gebeurt dit nu alsnog met een tournee, een boek (*Be Frank*) en een nieuwe cd (*These Hands*).
‘Ridin’ on the L & N’, ‘Mona Lisa’ en ‘Travelling in the USA’ zijn enkele van de vele hits die Bintangs op hun naam hebben staan. Op dit moment bestaat de band uit Dagomar Jansen, Marco Nicola, Burt van der Meij en uiteraard Frank Kraaijeveld. De Bintangs zijn onlangs opgenomen in de Dutch Blues Foundation’s Hall of Fame.

Hoochie Mama

Onze hosts, de Hilversumse band Hoochie Mama, verzorgen het voorprogramma!

De muziek van Hoochie Mama leunt veelal op het spel van gitarist Pim Dollé, die met zijn virtuoze spel en sound de aandacht van vele liefhebbers van gitaargeweld weet te trekken. Ondersteund door het strakke drummen van Pascal Numan wordt dit afgewisseld met bluesharp gespeeld door Ron Dollé. Het rauwe stemgeluid van Theo Duurland maakt het geheel compleet. De hechte vriendenclub is met name beïnvloed door grote namen als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters, John Lee Hooker en vele andere.