Cavolo Nero

Dansen op de grens van Funk en Psychedelica

Cavolo Nero

Cavolo Nero is een psychedelic groove band uit Utrecht, ontstaan uit een diepe liefde voor funk, disco, en afrobeat. Deze band, bestaande uit getalenteerde muzikanten, weet een unieke mix van exotische vibes, moderne invloeden, en psychedelica te creëren. Met hun falsetto hooks en scheurende synth solo’s brengt Cavolo Nero een fris geluid dat overal de dansvloer in beweging zet en het publiek meesleept in hun energieke optredens.

De debuut-EP van Cavolo Nero verscheen in 2022, waarmee ze direct hun stempel op de Nederlandse muziekscene drukten. In datzelfde jaar tourde de band door het land met de Popronde, een prestigieus rondreizend muziekfestival. Hun optredens op Noorderslag, het belangrijkste showcasefestival voor Nederlandse muziek, bevestigden hun opkomende status. De zomer van 2022 was druk en succesvol met optredens op prominente festivals zoals Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, en Into The Great Wide Open. Bovendien werden de eerste stappen over de grens gezet, wat hun internationale ambities benadrukt.

In februari 2024 brengt Cavolo Nero hun langverwachte nieuwe EP ‘Nightshade’ uit. Deze release markeert een nieuwe fase in hun carrière, gevolgd door een clubtour langs gerenommeerde zalen zoals de Melkweg in Amsterdam en Merleyn in Nijmegen. Beide shows zijn al uitverkocht, wat het enthousiasme van hun groeiende fanbase weerspiegelt. De vooruitzichten voor 2024 zijn veelbelovend, met een bomvolle festivalzomer waarin de band op tal van grote podia zal staan. Vanaf het najaar van 2024 zullen de eerste singles van hun debuutalbum verschijnen, een project waar fans reikhalzend naar uitkijken. Deze releases zullen vergezeld gaan van een tweede clubtour, die wederom een spektakel belooft te worden.

Cavolo Nero blijft zichzelf voortdurend vernieuwen en uitdagen, wat hen tot een van de meest opwindende acts van dit moment maakt. Hun combinatie van genre-overschrijdende muziekstijlen en energieke live-optredens zorgt ervoor dat ze een blijvende indruk achterlaten. Blijf Cavolo Nero volgen voor de nieuwste updates en mis geen enkele beat van deze dynamische band die klaar is om de wereld te veroveren met hun psychedelische grooves en onweerstaanbare ritmes. Hun muziek, doordrenkt met passie en innovatie, is een must-hear voor elke liefhebber van eigentijdse muziek.