Erja Lyytinen (FIN)

Toonaangevende Finse blues-rockgitarist komt naar Hoochie Mama's Blues Tavern

Erja Lyytinen

Erja Lyytinen is een van de toonaangevende bluesrock-gitaristen in het internationale bluescircuit. Met een indrukwekkende carrière van 19 jaar heeft deze High-Flying Finse twaalf studioalbums en verschillende live-albums uitgebracht. Haar muzikale spectrum is divers, een mix van hedendaagse bluesrock geïnspireerd door bluesgrootheden van weleer. Carlos Santana zei over haar: “Erja is the future.”

Haar laatste studioalbum, “Waiting for the Daylight” uit 2022, stond op de derde plaats in de Official Physical Album Charts van Finland en op de veertiende plaats in de IBBA October Charts in het Verenigd Koninkrijk. De eerste single van dit album, “Bad Seed,” werd door Classic Rock Magazine uitgeroepen tot het dertiende beste rocknummer van het jaar. Bovendien veroverde haar gitaarsolo in datzelfde nummer de tiende plaats in de lezerspoll van Guitar World’s Best Guitar Solo of 2022.

Erja Lyytinen heeft geschiedenis geschreven als de eerste Finse artiest genomineerd voor de Maple Blues Awards in Canada, in de categorie B.B. King International Artist of the Year. Ze ontving in 2017 de European Blues Award voor Best Guitarist. Haar virtuositeit en energieke podiumaanwezigheid hebben haar een trouwe schare fans opgeleverd. Haar concerten zijn een ware belevenis.

Erja Lyytinen trad op prestigieuze podia en festivals over de hele wereld, zoals het Montreux Jazz Festival en het Puistoblues Festival in Finland. Ze heeft samengewerkt met gerenommeerde artiesten zoals Jennifer Batten en Sonny Landreth. Haar veelzijdigheid en talent zijn ongeëvenaard.

Erja’s passie voor muziek begon al op jonge leeftijd, beïnvloed door haar muzikale familie. Haar vader was een gitarist en haar moeder een zangeres, wat een sterke basis legde voor haar carrière. Haar toewijding aan haar vak is duidelijk te horen in haar meesterlijke gitaarspel en emotionele vocalen, die samen een onvergetelijke blueservaring creëren.

Mis deze kans niet om de bruisende energie van haar live-optredens te ervaren! Erja Lyytinen blijft grenzen verleggen in de blueswereld en haar toekomst ziet er alleen maar rooskleuriger uit.