Evan Dando (Lemonheads, USA)

De iconische frontman van The Lemonheads is terug!

Evan Dando, de iconische frontman van The Lemonheads, is terug en brengt zijn onmiskenbare talent naar het podium! Donderdag 31 oktober staat hij in onze kleine zaal voor een exclusief optreden. Dit is een unieke kans om de charismatische zanger en gitarist live te zien, terwijl hij nieuw materiaal ten gehore brengt, inclusief de recent uitgebrachte tracks “Fear Of Living” en de Vaselines-cover “Seven Out”.

In de jaren ’90 verwierf Evan Dando grote bekendheid met The Lemonheads. Met hits als “It’s a Shame About Ray”, “Into Your Arms”, en hun iconische cover van “Mrs. Robinson” werd de band een van de meest geliefde acts van het decennium. Evan’s unieke stemgeluid en uitzonderlijke songwriting talent brachten The Lemonheads wereldwijd succes en een trouwe schare fans. Zijn muziek stond symbool voor de alternatieve rockbeweging van de jaren ’90, met een mix van melodieuze punk en folkrock die veel mensen aansprak.

Nu, vele jaren later, zijn de eerste nieuwe tracks van The Lemonheads en Evan Dando in tijden uitgebracht. Deze nummers ondersteunen zijn aankomende solo tour, die in oktober begint. “Fear Of Living” is een reflectieve, energieke popsong met een herkenbare rock ‘n’ roll riff die perfect Evan’s kenmerkende geluid vastlegt. Bijzonder is dat Evan alle instrumenten zelf heeft ingespeeld en dat het nummer is opgenomen en geproduceerd door Apollo Nove in São Paulo, Brazilië. Dit laat zien dat zijn creativiteit en muzikale vaardigheid nog steeds op het hoogste niveau zijn.

Evan Dando werkt momenteel ook aan het eerste originele Lemonheads-album sinds 2006. Dit langverwachte album belooft nieuwe dimensies toe te voegen aan het geluid van de band, terwijl het trouw blijft aan de stijl die hen zo geliefd maakte. Fans kunnen dus uitkijken naar een combinatie van nostalgie en vernieuwing in zijn nieuwste werk.

Evan’s show op donderdag 31 oktober zit boordevol met nieuwe muziek en klassiekers die je terugbrengen naar de gloriedagen van The Lemonheads. Kom je ook?