Fokko

Grappige energieke nederrockster keert terug | support: Fred Goverde (solo)

Grappige energieke nederrockster keert terug met support van Fred Goverde (solo)

Fokko is een nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die zijn relationele onvermogens graag serveert met een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. Even prakken. Voila! Fokko.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. In 2014 debuteert Fokko met twee akoestische EP’s uit (FOKKO I, II en III), ondersteund door een Poprondetour en tal van huiskameroptredens. Daarna verschijnt in 2019 verschijnt Stadaarnietzodoeiets, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers. De pakkende melodieën kunnen nu leunen op een fijn dichtgetimmerde gitaarmuur, vol echo’s van 90’s rockbands zoals Weezer en het vroegere werk van Greenday. Die lijn wordt in 2022 doorgetrokken met EP FF, en singles Goeroe (2019), KTLL (2020), Karin Heeft Geen Corona (2021) en Ding Dong Ding Dong (2022) genieten landelijke airplay. Er volgen headlinetours langs de bekende poptempels waarin Fokko zich ontpopt als een energieke rockband vol publieksinteractie en droge humor. Ondertussen heeft radiozender KINK Fokko geadopteert als huisband – elke Fokko single krijgt z’n eigen KINKstartjingle.

In 2023 zet Fokko dezelfde lijn door met single Life Coach, waarin Fokko een beetje met zich zelf in de knoop zit, en op 17 mei de power ballad Mijn Hond Is Dood: Fokko’s eindelijk afgeschreven eerste liedje van toen hij elf jaar oud was.

Nieuwe single uit!

Enneee… Heb jij hem al gehoord? De nederrockers van Fokko hebben de nieuwe single ”Mijn Hond Is Dood” uitgebracht. Dit is Fokko’s eerste liedje, geschreven toen hij elf jaar oud was. Recentelijk is het liedje afgeschreven en daadwerkelijk uitgebracht met als kers op de taart een videoclip. Grappig feitje: de videoclip is een volledig AI gegenereerde video over Fokko en zijn hond vroeger. Je kan hem hier beluisteren!

Support: Fred Goverde (solo)

Fred Goverde is bekend van nummers als ‘JE MAG BEST WETEN DAT IK NOOIT AAN JE DENK’ en ‘HUISMUS STRAATKAT KUTWIJF’.
Prikkelende poëzie met een flinke dosis garagerock, ADHD-energie en veel lawaai. In 2022 speelden hij en zijn band meer dan 50 shows (waaronder in De Vorstin). Tijdens zijn solotour laat de eigenwijze songwriter het lawaai voor wat het is. ‘EENZAAM IN MIJN EIGEN GELIJK’ is een persoonlijke, meeslepende show waarin de liedjes voor zich spreken.