Gipsy Kings (FR)

Bekend van tijdloze hits als 'Bamboleo' en 'Baila Me'

De wereldberoemde Gipsy Kings brengen hun betoverende flamenco en onmiskenbare gipsy-sound onder leiding van Diego Baliardo naar Nederland met hun langverwachte ‘A NUESTRA MANERA’ tournee. De tour, die een viering is van hun rijke muzikale erfgoed en ongeëvenaarde artistieke talent, belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekliefhebbers van alle leeftijden. De Gipsy Kings® by Diego Baliardo staan op donderdag 20 juni in onze grote zaal.

Met de wereldhit ‘Bamboléo’ zijn de Gipsy Kings de allerbekendste zigeunermuziekgroep ooit! De tijdloze hits als “Djobi Djoba” en “Baila me” hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de muziekscene. En hun unieke interpretaties van klassiekers als ‘Volare’, ‘Hotel California’ en ‘A mi manera’ hebben hen een wereldwijd publiek bezorgd.

De ‘A NUESTRA MANERA’ tour belooft een eerbetoon te worden aan de lange en glorieuze carrière van de band, met een verzameling van hun grootste hits en enkele verrassende nieuwe arrangementen. Met een line-up van zes getalenteerde gitaristen en een krachtige ritmesectie, beloven de Gipsy Kings het publiek mee te nemen op een reis vol passie en energie.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog vluchtten de grootouders van de broers Reyes en Baliardo, net als vele andere Spaanse zigeuners, vanuit Catalonië naar Zuid-Frankrijk. Manitas de Plata (Ricardo Baliardo) en José Reyes maakten furore in Carnegie Hall in New York en vormden de bodem voor de Gipsy Kings®. De broers uit Arles en Montpellier startten hun band in 1978 toen niemand minder dan Saint-Tropez’ beroemdste inwoner Brigitte Bardot hen uitnodigde voor een privéfeestje. In 1981 en 1982 maakten zij hun eerste platen ‘Allegria’ en ‘Luna de Fuego’. In 1987 brak de band wereldwijd door met de hit ‘Bamboléo’. Het genre dat de Gipsy Kings® spelen, valt onder de noemer rumba catalan, een muziekstijl die de Cubaanse rumba en de Spaanse flamenco laat samensmelten tot een zeer vrolijk en dansbaar geheel.