GIPSY KINGS
by Diego Baliardo

Bekend van tijdloze hits als 'Bamboleo' en Baila Me'

Ticketverkoop start 12 januari om 10:00!

Ontdek de legendarische erfenis van de familie Baliardo tijdens het optreden van Gipsy Kings in De Vorstin op 20 juni! Diego Baliardo belichaamt de rijke traditie van gitaarmuziek die zijn familie al generaties lang koestert.

Deze muzikale reis begon met Diego en gaat door met het hele gezelschap, waarbij gitaarmuziek een essentieel onderdeel is van hun leven sinds ze jong genoeg waren om een gitaar vast te houden. Ontstaan in de zigeunercultuur, hebben ze de wereld betoverd met tijdloze melodieën en opzwepende ritmes.

Bamboleo

De Gipsy Kings braken door in de mainstream met hits als “Bamboleo”, dat wereldwijd de hitlijsten bestormde, gevolgd door andere klassiekers zoals “Djobi Djoba” en “Baila me”. Hun unieke zigeunervariaties van bekende nummers als “Volare”, “Hotel California” en “A mi manera” illustreren hun veelzijdigheid en creativiteit in het muzikale landschap.

Met meer dan 20 miljoen verkochte albums en een Grammy Award voor Best World Music Album met “Savor Flamenco” hebben ze hun indrukwekkende wereldwijde succes bewezen.