Harm Edens presenteert: Van Flikkers tot Queers

Dé nieuwsquiz over het verleden, heden en de toekomst van de lhbtq-emancipatie in Nederland

Hoeveel weet jij eigenlijk over de lhbtqia+-emancipatie in Nederland? Test je kennis!

Beeld & Geluid presenteert, in samenwerking met Stichting Gooi & Vecht Inclusief en De Vorstin, Van Flikkers tot Queers, dè nieuwsquiz over het verleden, heden en de toekomst van de lhbtq-emancipatie in Nederland.

Maak je op voor een avond terugkijken en vooruitblikken op de emancipatie van lhbtqia+’ers in Nederland. Waar komen we vandaan, welke mijlpalen hebben we al bereikt en wat moet er allemaal nog gebeuren om te komen tot volledige emancipatie? Wat ging en gaat er goed en wat nog helemaal niet? Een quiz vol humor en hilariteit maar met een serieuze ondertoon.

Jij bent de kandidaat in deze quiz. Aan de hand van filmpjes en nieuwsberichten uit de collectie van Beeld & Geluid speel je op je smartphone drie rondes over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de lhbtqia+-emancipatie. Harm Edens presenteert en wordt bijgestaan door een panel van drie wijzen. Wie dat zijn, houden we nog even geheim…

 

Host: Harm Edens

Programmamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer; net als zijn karakter is Harm Edens (1961) verrassend veelzijdig: geestig, scherp en alert, maar altijd inhoudelijk. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek.

Harm presenteert al meer dan 26 jaar de satirische quiz Dit Was Het Nieuws. In 2022 maakte hij de podcast En ze leefden nog gay en gelukkig: het sprookje van de LHBTI+ vrijheid in Nederland.

Pannelleden zijn bekend!

Panellid 1: Dook van Dijck

Dook van Dijck (Amsterdam, 1991), is een Nederlandse acteur, zanger en presentator. Op tv speelde hij onder meer in Het Klokhuis, Centraal Medisch Centrum en Jeuk. In het theater was Dook onder andere te zien in de musicals De Marathon, Soldaat van Oranje en Het Pauperparadijs. Bij de jongere generatie is Dook misschien nog wel het bekendst om zijn grappige vlogs op YouTube. Daarin schitteren regelmatig ook mede-vloggers en Hilversummers Matijn Nijhuis en Bram de Wijs.

Pannellid 2: Loena Maas

Loena Maas (Maastricht, 1998) is een bekende drag queen/performer. In 2018 was zij de eerste Youth Pride Ambassador van Amsterdam Pride. In die hoedanigheid werd zij een rolmodel voor jonge transgender personen. Nog steeds is ambassadeur voor de transgendergemeenschap.

Pannellid 3: Jamaal Hussein

Jamaal Hussein (Meliskerke (Zeeland), 1995) is programmamaker en presentator. In 2019 begon zijn carrière als mediamaker bij BNNVARA Academy. Hij presenteerde bij CLUBHUB TV en was presentator en redacteur bij Spuiten & Slikken. Inmiddels werkt hij als freelance programmamaker en presentator voor omroepen als BNNVARA, Omroep Zwart en de VPRO.