Hugh Cornwell (The Stranglers, UK)

Bekend van songs als Golden Brown en No More Heroes

Wanneer toekomstige muziekhistorici een lijst opstellen van de ‘movers and shakers’ die het moderne muzikale landschap hebben veranderd, zal er geen twijfel over bestaan dat de naam van Hugh Cornwell onder hen prominent aanwezig zal zijn. Als baanbrekend muzikant, songwriter en artiest blijft zijn doordringende invloed voortduren in de platencollecties van muziekliefhebbers, over de radiogolven van de wereld en op podia over de hele wereld, de aanwezigheid van Hugh is onbetwistbaar.

Als leider van The Stranglers was Hugh de belangrijkste songwriter van alle meest memorabele nummers van de band op tien geweldige albums, die allemaal Cornwells status als unieke songwriter en muzikant consolideerden. Zijn teksten voor Golden Brown, van het album La Folie, en hun meerdere betekenissen, zijn een masterclass songwriting.

Hugh Cornwell wordt algemeen beschouwd als de dichter-laureaat van de punk en heeft ook een substantieel en uniek geheel van indrukwekkende soloalbums opgebouwd. Zijn tiende solo-opus, Moments of Madness, zet zijn illustere werk voort door te experimenteren met muzikale genres, terwijl zijn benijdenswaardige reputatie als woordenmaker doorklinkt in de nummers van dit album.

Moments of Madness, een hoogtepunt en een modern meesterwerk, wordt aangekondigd als het belangrijkste album uit Hugh’s carrière.

Support Camilla Blue

Camilla Blue is een zangeres, schrijver en pianiste. Haar band heeft een repertoire van een verrassende mix van bluesy pop/rock met een jazzy twist, een mengeling van modern, americana, rock, donkere jazz en pop.

In haar autobiografische nummers verkent ze de nuances tussen licht en donker, waarbij ze haar ervaringen uit haar eigen wereld vertelt. Haar inspiratie haalt ze uit grote artiesten en vrije geesten, zoals Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart, Nina Simone en Paul Simon.

Met optredens op podia als Jazz in Duketown en Eurosonic Noorderslag, een succesvolle tournee door Frankrijk en het delen van het podium als voorprogramma van De Dijk, heeft Camilla Blue haar stempel gedrukt op de hedendaagse muziekwereld. Haar nieuwe single wordt medio maart verwacht en zal ze live voor ons spelen.