Hugh Cornwell (UK)

Dichter des vaderlands van het punktijdperk en daarna

Hugh Cornwell heeft ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkelingen van moderne popmuziek.

Als baanbrekend muzikant, songwriter en performer blijft zijn invloed doordringend aanwezig in de platenverzamelingen van muziekliefhebbers, op de radiozenders over de hele wereld en op podia over de hele wereld. Hugh’s aanwezigheid is onmiskenbaar.

Als leider van The Stranglers was Hugh de belangrijkste songwriter van alle meest memorabele nummers van de band op tien indrukwekkende albums, die allemaal de status van Cornwell als een unieke songwriter en muzikant hebben versterkt. Zijn teksten voor “Golden Brown” van het album “La Folie” en hun dubbele betekenissen zijn een meesterklasse in songwriting.

Moments of Madness

Hugh Cornwell heeft ook een aanzienlijk en uniek oeuvre van indrukwekkende solo-albums opgebouwd. Op zijn tiende soloalbum genaamd “Moments of Madness,” experimenteert hij met muzikale genres, in combinatie met de rake teksten die je van deze woordkunstenaar gewend bent.

Het is een album met scherpe, kernachtige en geestige observaties en maatschappijkritiek in tien unieke nummers, waarmee Hugh wordt bevestigd als de dichter des vaderlands van het punktijdperk en daarna. “Moments of Madness” wordt geprezen als het meest significante album uit Hugh’s carrière.