Inge van Calkar

Dansbare electropop

Over Inge van Calkar

Unieke muzikale rondreis

Pop, rock, alternative of disco. De Groningse Inge van Calkar is van alle markten thuis en is nergens bang voor.  Soms fluistert ze in je oor, soms slaat ze je om de oren met indierock met zelf een vleugje postpunk. Maar altijd is Inge Inge: ‘mijn muziek mag over van alles gaan, behalve over geklaag en liefdesverdriet’. 

De band is de laatste jaren uitgegroeid tot een energieke act met een sterke live reputatie. Met voormalige leden van Make Believe en de Duitse soulband tok tok tok staan zij garant voor een vette beat, scheurende gitaren en synthesizers, maar ook voor een reeks aan visuele elementen en kleine grapjes. Zo speelt de lichtgevende telefoon, die te zien is in de videoclip van de sexy zomerhit TOUCHDOWN (verkozen tot NPO Radio2 topsong) ook een rol op het podium.  

In 2021 won de band de prijs ‘Best Artist’ op de Popgala Noord tijdens ESNS, die in eerdere edities werd uitgereikt aan artiesten zoals Kraantje Pappie en Blanks. Ook is Inge in 2022 genomineerd voor een heuse buma award voor beste sync onder een serie en verzilverd ze haar groeiende succes met een deal bij Cloud9 muziek. Momenteel is ze druk bezig met haar derde studioalbum dat begin 2023 uitkomt. Kortom Inge van Calkar heeft veel in haar mars en dat moet niet alleen gehoord maar ook gezien worden. 

Support: Roni Dot

Roni Dot zou graag geboren zijn in een ander decennium. Opgegroeid in het Israëlische Tel Aviv, maar altijd verlangend naar het Amerika van de jaren 80 of het Parijs van de jaren 30. Deze stijlvolle ouderwetse inspiraties worden goed weerspiegeld in haar theatrale electropop-geluid.

Dot’s laatste album “Flamingo Pink” (2020) combineert bedachtzame teksten met popmelodieën waardoor ze een eigen unieke bitterzoete stijl creëert. Haar nieuwste single “Frozen Things” werd via het Nederlandse muziekplatform “Maxazine” gereleased.

Tijdens de coronacrisis initieerde en produceerde Dot een uniek project met 33 veganistische muzikanten van over de hele wereld die een coverversie van Bob Dylan’s “The Times They Are A-Changin’'” zongen. Het project was bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering en de menselijke bijdrage daaraan, een onderwerp dat Dot na aan het hart ligt.