IOS

IOS keert terug naar het podium met de SAMEN clubtour!

"Als we gaan, gaan we samen"

De van oorsprong Groningse band IOS is terug van weggeweest. Met een uitverkocht reünieconcert in Tivoli en een nieuwe single (“SAMEN”), staan ze op 28 september in De Vorstin!

De Nederlandstalige succesformatie scoorde in 1997 (toen nog onder de naam IsOokSchitterend) meteen een grote hit met hun debuutsingle “Voltooid Verleden Tijd” (V.V.T), afkomstig van het album “Hemel & Aarde”. Vanaf 2005 beleefde IOS een tweede bloeiperiode met een wat steviger, meer alternatief geluid op hun album “4”, waarvan “Hoe Het Voelt”, “Altijd Wel Iemand” en “Uit De Schaduw” moeiteloos de Top 40 haalden. Met het album “Open” uit 2007 zette de eigenzinnige band een uitroepteken achter tien jaar samen Nederlandstalige muziek schrijven en live spelen. In oktober 2009 nam IOS afscheid van de fans in Paradiso en definitief tijdens de Vrienden van Amstel Live. In de lente van 2021 werd de draad weer opgepakt en werden er langzaam plannen gesmeed om nieuwe muziek uit te brengen en samen het podium weer op te stappen: “Als we gaan, gaan we samen”.

Een nieuw hoofdstuk betekende ook de nieuwe single “SAMEN”. Het IOS-verhaal draait al sinds dag één om twee thema’s: muziek en vrienden. Daarom is deze nieuwe single een muzikale ode aan de vriendschap.

Kom live luisteren naar de hits, maar ook naar het nieuwe werk van IOS.