Java | Webster

Twee bluesgitaristen slaan handen in een voor één superalbum

Java | Webster

De twee gitaristen Erwin Java en Sean Webster ontmoetten elkaar bij ‘The sound of the Blues & Americana’ en voelden toen meteen een muzikale klik. Omdat deze tour vanwege de covid-epidemie een paar keer door lockdowns werd geteisterd besloten Java en Webster die periodes nuttig te gebruiken en sloegen aan het schrijven van nieuwe, eigen nummers. Het resultaat hiervan is het album ‘Java | Webster’, wat ze op 24 februari live ten gehore gaan brengen bij ons in De Vorstin!

Teksten en muziek op Java | Webster zijn dan ook van beiden afkomstig en natuurlijk is de “blues” de rode draad. Het album bevat tien nummers variërend in stijl van blues, ballads, rock en soul. Kenmerkend zijn Websters gruizige, doorleefde stemgeluid en de bluesy gitaarpartijen. De verwachte releasedatum is januari 2024.

 

Over Erwin Java

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, King of the World en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Vanaf 2015 tot en met 2022 was hij daarnaast ook de rode draad in de theatervoorstellingen van Johan Derksen. Ook is Java in zijn lange loopbaan regelmatig op de Nederlandse TV te zien geweest.

Over Sean Webster

De uit Sheffield afkomstige vocalist/gitarist Sean Webster (1976) is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. Hij heeft in zijn loopbaan zowel in Europa als in de VS getoerd. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2. In Nederland verscheen hij (met Erwin Java’s Travel Party) regelmatig in de TV-show Veronica Inside, was hij finalist in de talentenshow We Want More (2021) en finalist in de talentenshow Talent Scouts (2023). Tot dusver bracht Webster maarliefst zeven albums uit.