Kat Eaton (UK)

Een mix van blues, jazz en soul

Kat Eaton

Kat Eaton is een getalenteerde zangeres en songwriter, geboren in Wales en maar nu vooral bekend als de Soulvolle Sensatie uit Yorkshire. Met haar emotionele vocalen en krachtige songwriting heeft ze een unieke plek veroverd in de muziekwereld. Haar muziek is een mix van soul, klassieke R&B, blues en gospel, wat haar zowel in de studio als op het podium veel lof heeft opgeleverd.

In 2021 bracht Kat haar debuutalbum Talk To Me uit. Dit album kreeg veel steun van gerenommeerde radiostations zoals BBC Radio 2, 6Music en KCRW. Kat heeft uitgebreid getourd door het Verenigd Koninkrijk en Europa, waarbij ze het podium deelde met grote namen als Jools Holland, Paul Carrack en The Teskey Brothers. Haar live-optredens staan bekend om hun energie en soulvolle presentatie, waardoor ze een grote schare fans heeft opgebouwd.

Honestly

Kat’s meest recente album, Honestly, werd uitgebracht in 2024. Dit album laat haar groei als artiest zien en bevat nummers zoals “Addicted”, die thema’s van passie en veerkracht verkennen. Ondanks de uitdagingen in de muziekindustrie blijft Kat zich toeleggen op haar vak, wat duidelijk te horen is in haar muziek.

Naast haar studio-opnames heeft Kat Eaton ook een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd. Ze heeft headline shows uitverkocht en opgetreden als support act voor artiesten zoals Marc Broussard en Mamas Gun. Haar optredens trekken fans van over de hele wereld, mede dankzij de steun van internationale radiostations.

Kat Eaton heeft niet alleen samengewerkt met artiesten zoals Caro Emerald, Ruby Turner en Roberta Campos, maar ook met een band die eerder heeft gespeeld met grootheden zoals Tom Jones, Van Morrison, Amy Winehouse en Gregory Porter. Dit zorgt voor een live-ervaring die rauw, betoverend en absoluut onvergetelijk is.

Legendarische klassiekers

Tijdens haar shows brengt Kat niet alleen haar eigen nummers, maar ook unieke interpretaties van klassiekers van legendarische artiesten zoals Aretha Franklin, Carole King, Ray Charles en Nina Simone. Dit maakt elk optreden een feest van muzikale magie en nostalgie.

Mis deze kans niet om Kat Eaton live te zien bij De Vorstin. Haar krachtige stem en meeslepende podiumpresentatie beloven een avond vol soul, energie en onvergetelijke muziek.