King Of The World

Rhythm & Roots van de hardst werkende band van Nederland tijdens Hoochie Mama's Blues Tavern

Deze editie presenteren de gastheren van Hoochie Mama’s Blues Tavern niemand minder dan King of the World!

King of the World, een bekendheid in de Nederlandse muziekscene, levert hoogstaande blues, Rhythm & Roots. Met een nieuwe studio-CD op komst en een live-cd/dvd (met speciale gasten Matt Schofield & Shirma Rouse) blijven de heren van King of the World vastberaden om hun status als hardst werkende band van Nederland te handhaven.

Opgericht in 2012, werd de band snel erkend als een ‘supergroep’ vanwege de rijke muzikale achtergrond van de bandleden, waaronder Snowy White, Matt Schofield, Cuby & the Blizzards en anderen. Nu, twaalf jaar later, behoudt King of the World deze titel en blijft de band gedreven en creatief. Met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en zanger/drummer Marlon Pichel heeft de band zichzelf heruitgevonden en staat garant voor kwalitatieve roots, Rhythm & Blues met een verscheidenheid aan vocale hoogstandjes.

Hoochie Mama

Onze hosts, de Hilversumse band Hoochie Mama, verzorgen het voorprogramma!

De muziek van Hoochie Mama leunt veelal op het spel van gitarist Pim Dollé, die met zijn virtuoze spel en sound de aandacht van vele liefhebbers van gitaargeweld weet te trekken. Ondersteund door het strakke drummen van Pascal Numan wordt dit afgewisseld met bluesharp gespeeld door Ron Dollé. Het rauwe stemgeluid van Theo Duurland maakt het geheel compleet. De hechte vriendenclub is met name beïnvloed door grote namen als Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters, John Lee Hooker en vele andere.