Leif de Leeuw Band

Duik in het machtige geluid van de Leif de Leeuw Band!

Southern Jamband Sensatie

Stap binnen in de wereld van de Leif de Leeuw Band, Europa’s onbetwiste koningen van de Southern Jamband scene! Op zaterdag 28 september keren ze terug naar de Vorstin om hun nieuwe album “Mighty Fine” met Hilversum te presenteren.

Met Leif aan de snaren, achtvoudig uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux, wordt elke gitaarsolo een meesterwerk. Sem Jansen – de winnaar van het televisieprogramma ‘Hit the Road’ – voegt een onmiskenbaar talent toe aan het ensemble. Dit zeskoppige gezelschap brengt een waanzinnige show vol vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers en scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterk verhalende songs centraal staan.

Na een tijd van uitdagingen, waaronder een pandemie, een epische derde Allman Brothers-tour en de onvergetelijke ‘Who The Fck is Britt’-tour met Sem Jansen, is het nu tijd voor iets groots: het gloednieuwe album “Mighty Fine”! Gereed om op 22 maart het licht te zien.

Mighty Fine

De band nam een overvloed aan vintage instrumenten mee naar Delft, naar de Marmelade Studio om hun nieuwe songs op te nemen. De sound is een een prachtige diversiteit van rock, blues, americana, country en southern rock, gepaard met oprechte teksten en een lekker vleugje seventies nostalgie.

Ontdek negen vette songs, waarvan in elke song ruimte wordt gemaakt voor improvisatie, waaronder een cover van Neil Young – Southern Man, met Berget Lewis als lead vocals en Sem Jansen. “Mighty Fine” zal op CD, LP en digitaal verkrijgbaar zijn. In februari en maart zullen nog singles verschijnen.