Live in ’t Bos

Intieme serie concerten met o.a. Jaap Reesema, Kovacs en Waylon

Van 24 tot en met 26 augustus kun je op Landgoed Zonnestraal in Hilversum terecht voor een unieke serie openluchtconcerten.

De Vorstin presenteert van 24 tot en met 26 augustus de allereerste editie van de concertserie Live in ’t Bos. Dit unieke evenement biedt optredens van gerenommeerde Nederlandse artiesten als Waylon, Jaap Reesema en Kovacs in een intieme, akoestische setting. De concertserie vindt plaats in het betoverende bostheater op Landgoed Zonnestraal.

Muziekliefhebbers kunnen dagelijks vanaf het einde van de middag het bos betreden, waar ze verwelkomd worden door boswachters en troubadours, die hen naar de concertlocatie begeleiden. Hier kunnen ze genieten van smaakvolle, versbereide maaltijden en dranken van diverse foodtrucks, terwijl ze luisteren naar twee supportacts, een special guest en de hoofdact van de avond.

Naast de al genoemde artiesten zullen er ook optredens zijn van diverse opkomende en lokale talenten. In de laan richting het theater kunnen bezoekers genieten van straattheater, lokale kunstenaars en de rustgevende, bosrijke omgeving.

Donderdag 24 augustus - Jaap Reesema (UITVERKOCHT)

Kun je je het al voorstellen? Jaap Reesema die met zijn kraakheldere stem ‘Nu Wij Niet Meer Praten‘, ‘Alles Komt Goed‘ en ‘Grijs‘ zingt, terwijl de vogels in het bos op achtergrond meefluiten? Wij wel!

Speciaal voor Live in ’t Bos bereidt Jaap een show in kleine setting voor en eerlijk gezegd hadden we geen betere eerste hoofdact voor Live in ’t Bos kunnen bedenken.

Support: Holi Fools

(geselecteerd door Music Around The Fireplace)

Met hun cryptische indie folk schijnen ze licht op hun eigen binnenwereld, en misschien op die van jou. De pure ambachtelijke liedjes, indringende zang en aanstekelijke humor sleept je mee in hun muzikale wereld vol kwinkslagen.

Support: Jack Jarryd

Jack Jarryds muziek balanceert tussen frisse pop en levendige rock, gekenmerkt door epische solo’s en pompende 80’s synths. In zijn performance streeft hij naar ultieme interactie met het publiek, enerzijds door zijn oprechte kwetsbaarheid en anderzijds door opzwepende Rock ’n Roll.

Vrijdag 25 augustus - Kovacs (laatste kaarten!)

Sharon Kovacs bracht bijna tien jaar geleden haar eerste werk uit. Sindsdien stond ze in ons kikkerlandje op festivals Lowlands, North Sea Jazz, Pinkpop maar maakte ook in het buitenland op festivals als Glastonbury, Sziget en Rock Werchter furore. Haar nieuwe album ‘Child Of Sin‘ is net uit en ze komt voor een heel exclusief optreden met een strijkers kwartet naar Live in ’t Bos. Wat kijken we daar naar uit!

Special guest: Morpheus

Met zijn innemende stem debuteert de Amsterdamse singer-songwriter Morpheus dit jaar met zijn debuut-EP ‘Morphosis’. Geïnspireerd door Jacques Brel en Kate Bush, draait het project om het vertellen van echte verhalen met bezielde vocalen.

Support: Crowbars

(geselecteerd door Music Around The Fireplace)Geïnspireerd door oude zeemansliederen, keltische folk en Amerikaanse worker songs, giet Crowbars met rauwe stem en sober instrumentarium zijn verhalen in een modern Rootsy jasje.

Support: Djoeke

Met een eigenzinnig klassiek voorkomen en een gelaagde stem bezingt Djoeke het vrouwelijke perspectief in haar noir getinte chansons. Haar muziek ligt in het verlengde van Edith Piaf en wordt tegelijkertijd ondersteund door donkere instrumentatie, á la Portishead.

Tickets

Zaterdag 26 augustus - Waylon (UITVERKOCHT)

Hij komt zelf uit Hilversum dus komt waarschijnlijk ook op de fiets: Waylon! Deze rasmuzikant doet wat hij zelf wilt en dat doet hij verdomd goed.

Hij speelt alleen samen met de beste muzikanten dus dit belooft een muzikaal hoogstandje te worden. Laat je deze zaterdagavond meenemen door de fantastische stem en muzikaliteit van Waylon!

Special guest: Yentl

Yentl is een artiest en singer-songwriter die woont in Nederland, maar haar muzikale thuis vond in Nashville, TN. Met haar ukulele meandert ze op eigen wijze tussen de gebaande wegen van country en pop. Onlangs releasete ze haar EP ‘For the Better of Me nog bij ons in De Vorstin!

Support: Cookhouse

(geselecteerd door Music Around The Fireplace)

Je herkent de indiepop van Cookhouse aan hun bitterzoete lyrics met hoopvolle ondertoon, het rauwe, maar ook gevoelige randje en de harmonieuze combo van gitaar en drum.

Support: Boaz

Al op jonge leeftijd ontdekte Boaz zijn liefde voor country, blues en soul. Vorig jaar kwam zijn album ‘Keep It Simple’ uit, met elf gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt.

Diep in het bos van Landgoed Zonnestraal ligt, verscholen tussen prachtige eiken, het meest intieme bostheater van ’t Gooi en omstreken.

De blaadjes knisperen er zoals ze dat nergens anders doen, de vogels fluiten er de mooiste symfonieën en als de zonnestralen door de takken heen een gouden gloed over het kleine openluchttheater toveren, wens je dat deze zomer nooit stopt.

Wanneer het zelfs op deze lange nazomeravonden begint te schemeren, leiden de warme kleuren van de lampjes je door de avond en wordt het bos zo mogelijk nóg magischer.

Op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus vindt op deze bijzondere plek de eerste editie van Live in ’t Bos plaats. Met iedere avond één hoofdact die speciaal voor Live in ’t Bos een intieme, akoestische set voorbereidt.

We openen de poorten van het bos iedere dag aan het eind van de middag, waar onze boswachter en troubadours je opwachten en naar deze magische plek leiden. Daar eet je bij onze foodtrucks de meest verse maaltijden, drink je goede wijn, het speciaalste bier of een fris frisje, terwijl je geniet van de drie voorprogramma’s en de hoofdact.

Kies je eigen zitplek en laat je verwonderen, Live in ’t Bos!

Heb je een vraag? Check dan de FAQ op de festivalwebsite!