Massada

50 Years Anniversary Tour

Hoera, Massada is (bijna) 50 jaar!

Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de jaren 70 de basis van de grotendeels uit Molukse muzikanten bestaande band. Dat is inmiddels alweer 50 jaar geleden en dit moet natuurlijk gevierd worden met een concerttour.

In 2023 trapt de ‘Massada – 50 Years Anniversary Tour’ af op velerlei poppodia, theaters en festivals. Tevens zal het langverwachte boek ‘Astaganaga – 50 Jaar Massada’ omstreeks maart 2023 in theater Zuidplein te Rotterdam middels een concert en media moment worden gepresenteerd.

Geheel passend in het muzikale concept van Massada heeft de groep zich gedurende haar gehele muzikale carrière immer voorzien van uitzonderlijk talentvolle percussionisten. De percussie en de daarbij horende sterk ritmisch accent in de muziek speelt een zeer belangrijke rol in het eigen werk van Massada.

De groep wordt door velen bewonderd om de dynamische uitstraling en de goede energie gedurende de shows. De huidige percussie line-up van Massada wordt beschouwd als een van de beste in Nederland.