Metalcafe Live

Metalheads unite!

Tijd voor een tweede editie!

Vrijdag 31 maart is het weer zover: Metalcafe Live in de Vorstin!

De eerste editie was een doorslaand succes. Er werd volop geheadbanged, gemoshed en gefeest door jullie en de vele enthousiaste reacties waren overweldigend! “Dat smaakt naar meer”, zei de metal community. En meer zullen jullie krijgen ook!

Deze tweede editie starten we eerder. We hebben weer drie brute metalbands met nog langere sets voor jullie in petto. Dit keer gaan we los met (melodic) thrash metal van eigen bodem. Als kers op de metaltaart gaan we daarna nog even lekker door met onze eigen Metalcafe dj’s die al jullie metal requests draaien! Het dak gaat er weer af.

Let’s raise some hell metalheads!

Timetable
19:30 deuren open
20:00 – 20:45: Hallowed Fire
21:15 – 22:00: Anger Machine
22:30 – 23:15: Degenerate
23:30 – 02:00: Metalcafe DJ’s Mad Butcher & Aries

Hallowed Fire is een vijfkoppige heavy/thrash metal-band die eind 2016 in Heerhugowaard gevormd is. Ze maakten hun eerste impact op de scene doordat ze tot de halvefinale kwamen van de Metal Battle in 2017. Ze hebben brede invloeden van old school Thrash/speed metal tot aan groove heavy breakdowns.

Na een aantal veranderingen in de line-up en twee EP’s (Decade of Darkness, Pillar of Lies) en met een full length album onderweg, is Hallowed Fire klaar om de wereld bestormen! Hallowed Fire heeft de eer gehad om het podium te delen met bands als Exhorder, Angelus Apatrida, Evil Invaders en Distillator.

Hallowed Fire | Facebook

Anger Machine is een vierkoppige metalband, die moeilijk in een hokje te plaatsen is. Combineer de sound van Lamb of God, thrashy riffs, Pantera-achtige grooves en gitaarsolo’s die doen denken aan de grote metalbands uit de jaren 80 en je komt in de buurt. Het geluid van de band is modern met een combinatie van afwisselend groovende en snelle stukken met melodisch en harmonisch gitaarspel.

Naast uitmuntende songwriting onderscheidt de band zich door hun moderne vocalen en hoogwaardige gitaarsolo’s. Anger Machine doet niet aan fancy intro’s of lichtshows, maar vertrouwt op hun kunnen, door hun muziek retestrak en met een ongekende energie over hun publiek te bombarderen. Het kost de band dan ook weinig moeite om een zaal te pakken en hun publiek met een voldaan gevoel naar huis te laten gaan.

Hun eerste full length album “Trail of the Perished” is in 2019 verschenen. Momenteel werkt Anger Machine aan hun tweede full length album. Hierbij heeft de band hun eigen geluid gevonden met Thijmen den Hartigh als frontman. Ook staan de nummers garant voor een gezonde dosis agressie zonder daarbij het oog te verliezen voor pakkende melodieën en technisch gitaarspel.

Anger Machine | Facebook

Degenerate staat garant voor een goede dosis strakke thrash metal vol melodie en agressie.
De vier koppige formatie uit Purmerend slingerde in 2019 voor het eerst een langspeler de wereld in. Het album dat de titel Devastation Ahead draagt werd zowel bij publiek als pers zeer goed ontvangen.

De afgelopen twee jaar heeft de band gewerkt aan nieuw materiaal. Ook hebben de mannen een volledig nieuwe synergie in het samenspel ontwikkeld, dit om de nieuwe nummers live volledig tot hun recht te laten komen.

Inmiddels is de band bezig met het opnemen van hun tweede studio album. De mannen staan te popelen om het nieuwe materiaal live ten gehore te brengen. Zet je schrap voor Degenerate!

Degenerate | Facebook