Metalcafe Live

Met Mountain Eye, Reformist en Epistulum

Metalcafe Live

Metalheads unite!

Vrijdag 2 februari is het tijd voor de vierde editie van Metalcafe Live in De Vorstin. De eerste drie edities waren een groot succes, dus natuurlijk zijn we terug om Hilversum opnieuw te laten schudden op zijn grondvesten. Deze editie hebben we weer drie geweldige Nederlandse metalbands die je melodische en progressieve death metal brengen.

Let’s raise some hell metalheads!

Mountain Eye

Opgericht in Amsterdam in de zomer van 2017, heeft Mountain Eye de alternatieve metalsound omarmd. Door gebruik te maken van verschillende muzikale achtergronden van de leden, creëert de band een uniek geluid met alternative metal als kern. Onverwachte invloeden zoals folk, ambient en elektronische genres geven elk nummer een eigen karakter.

Hun debuutalbum “Roads Uncharted” kwam uit in januari 2019 en werd positief ontvangen in de metalgemeenschap, met meer dan één miljoen streams in de eerste drie jaar. In 2021 bracht de band de singles “Watershed” & “Synopsis” uit, te beluisteren op de officiële Spotify-afspeellijst New Blood & Alternative Metal. Eind 2021 bracht Mountain Eye de singles “My Last Winter Trail” en “IME” uit, die te beluisteren waren op de officiële Spotify-afspeellijst Rauwe Kost. In juli 2022 bracht de band de single “Event Horizon” uit, te vinden op playlists zoals All New Metal, New Music Friday NL en Weekly Wire: Best New Rock & Metal Songs door Loudwire.

Op 9 september 2022 bracht Mountain Eye hun tweede album “First We Become Ashes” uit. De single “9 Knives” belandde op de All New Metal-afspeellijst en het album kreeg veel positieve reacties van zowel fans als recensenten. De band heeft het podium gedeeld met bands als Megaherz en InVisions.

Reformist

De Nederlandse metalformatie Reformist brengt een moderne mix van metal voort. Hun muziek barst van dikke grooves, atmosferische klanken, genadeloos harde riffs en emotievolle vocalen. Zware progressieve muziek met pakkende en funky riffs, melodieën en vocalen. Reformist heeft opgetreden in zalen als 013, Melkweg, Baroeg en Patronaat. In 2022 maakte de band deel uit van de Popronde en deelde het podium met bands zoals InVisions en Cold Night For Alligators.

Hun singles “Hivemind” en “Oblivion” tonen beide de veelzijdige muziek van de band, uptempo, zware, funky en pakkende progressieve metal. Beide singles maakten indruk in de metalscene en resulteerden in een exponentiële groei van fans en volgers. Hun debuut-EP met zes dynamische nummers, uitgebracht op 2 juli 2021, vertelt een fictief verhaal over een apocalyptische zuivering van het menselijk ras door Moeder Aarde zelf. Een selecte groep mensen krijgt een tweede kans om hun manier van leven te hervormen en een harmonieuzere wereld op te bouwen. Met elk jaar dat voorbijgaat, komt dit verhaal angstaanjagend dicht bij onze realiteit…

Epistulum

Epistulum is een melodische death metalband, van wie de creatieve oorsprong ligt in de ervaringsfilosofie over de essentie van menselijk lijden. Oorspronkelijk in 2018 ontstaan als een soloproject, resulteerde dit in een debuut-EP. Epistulum is uitgegroeid tot een volwaardige band die een full-length album heeft uitgebracht in 2022. “FROM THE DEAD MASSES” is een verzameling muzikale portretten van de oeragressies binnen het menselijke bestaan, weergegeven door explosieve, synth-gedreven death metal.

Op de avond zelf zijn er ook tickets aan de deur te koop. Deze kosten € 15,50 (incl. servicekosten).