Metalcafe Live

Met Insurrection + Axis Mundi + Downcast Collision

METALCAFE LIVE - INSURRECTION

Metalheads unite! Vrijdag 4 oktober is het tijd voor de zesde editie van Metalcafe Live in De Vorstin. De eerdere edities waren een groot succes, dus natuurlijk zijn ze terug om Hilversum opnieuw te laten schudden op zijn grondvesten. Deze editie hebben ze weer drie geweldige Nederlandse metalbands weten te strikken: Insurrection + Axis Mundi + Downcast Collision!

Let’s raise some hell metalheads!

Insurrection

Insurrection uit het noorden van Nederland combineert brutaliteit, melodie en pakkendheid in hun melodische death/thrash metal. Hun debuut-EP ‘Catatonic’ (2015) was een groot succes en hun daaropvolgende album ‘Circles Of Despair’ (2019) liet zien dat ze hun geluid nog verder konden verfijnen. Hun nieuwste EP ‘Exiled To Earth’ (2023) biedt een perfecte mix van agressieve, energieke en melodische nummers met een vleugje prog en sfeer. Bekend om hun strakke live optredens en geweldige songwriting, is Insurrection klaar om uit de underground te stijgen.

 

METALCAFE LIVE - AXIS MUNDI

Axis Mundi

Axis Mundi, een symfonische death metal band uit Groningen, is de tweede band van Metalcafe Live. Zij brachten vorig jaar hun debuutalbum ‘The Sickening Symphony’ uit. Deze release werd gevierd met een show op het hoofdpodium van VERA Groningen en ontving lovende recensies, waaronder van 3voor12 Groningen. De band deelde het podium met acts als Zornheym, Thy Kingdom Will Burn en Havamal, en filmde de videoclip voor hun single ‘Intertwined’ in Simplon. Momenteel werkt de band aan nieuw materiaal, dus verwacht een mix van oude favorieten en gloednieuwe nummers.
Downcast Collision

 

METALCAFE LIVE - DOWNCAST COLLISION

Downcast Collision

Downcast Collision klinkt als duistere wetenschap: moderne thrash en death metal vermengd met zware, krachtige riffs en weinig subtiliteit. Hun muziek gaat over thema’s zoals geweld, ondoden, visioenen van Lucifer en reizen door dimensies. Hun debuutalbum ‘RISE UP’ werd uitgebracht in 2017 en de band tourde met death metal legendes Six Feet Under. Met hun pakkende melodieën en donkere vocalen creëren ze een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.