Metalcafe Live

Met Alvenrad, Alvader & Mourning Wood

Metalcafe Live - Alvenrad
Alvenrad

Metalheads unite! Vrijdag 31 mei is het tijd voor de vijfde editie van Metalcafe Live in De Vorstin. De eerste drie edities waren een groot succes, dus natuurlijk zijn ze terug om Hilversum opnieuw te laten schudden op zijn grondvesten. Deze editie hebben ze weer drie geweldige Nederlandse metalbands: Alvenrad, Alvader en Mourning Wood.

Let’s raise some hell metalheads!

Alvenrad

Alvenrad, opgericht door Mark Bertszoon (zanger, gitarist) en Jasper Strik (toetsenist, zanger) in 2011, is een folkmetalgroep die de rijke tradities van de Veluwe en de geest van de Germaanse dichters in hun muziek verweeft. Hun nieuwste album, Veluws IJzer, belichaamt deze toewijding aan het erfgoed van de regio, met een vleugje volksmuziek der Lage Landen. Het is een evolutie van hun eerdere werk, zoals het debuutalbum “Habitat”, dat in 2014 verscheen en zowel oudgedienden als jongere inspirators in het genre aansprak.

De weg van Alvenrad naar erkenning begon met een platencontract aangeboden door Thor Joakimsson van Prophecy Productions. Hun eerste album, “Habitat”, ontving lovende kritieken en introduceerde hun unieke benadering van folkmetal aan een wereldwijd publiek. Optredens volgden, waaronder een opmerkelijk concert als voorprogramma van Empyrium en Les Discrets in Oberhausen in 2017.

Het vervolg, het album “Heer”, bracht een nieuwe klankkleur met zich mee, geïnspireerd door de jaren zeventig en met een mix van Hammond-klanken. De reacties waren gemengd, maar dit weerhield de band niet van het voortzetten van hun artistieke reis. Met “Veluws IJzer”, uitgebracht in 2022 onder hun eigen label Luidheim, blijft Alvenrad trouw aan hun roots terwijl ze hun muzikale horizon blijven verkennen. Met verheven zang, krachtig gitaarwerk en een veelheid aan instrumenten, is Alvenrad een essentiële stem in de moderne folkmetalscene.

Alvader

Alvader is een groep van ervaren pagan metal-muzikanten die muziek smeden ter ere van hun goden, voorouders en de natuurlijke omgeving.

Met (voormalige) leden van onder andere Heidevolk, :NODFYR: en Thronar, begon Alvader oorspronkelijk als een soloproject opgericht door zanger Joris in 2020, maar groeide uit tot een volledige band in 2023 met de toevoeging van Ernstjan (bas, aanvullende zang), Kevin (gitaar), Reamon (gitaar) en Nico (drums).

Mourning Wood

Uit het diepe zuiden van Brabant (en een beetje daar omheen) rijst Mourning Wood op voor maar één ding: Feest! Dansbare deuntjes, meezingbare teksten en hier en daar wat metal vormen de perfecte basis voor een goede avond vol onverwachte wendingen, alcohol en slechte beslissingen. Klinkt het als een slecht plan? Dan kan het alleen maar beter worden!

Op de avond zelf zijn er ook tickets aan de deur te koop. Deze kosten € 15,50 (incl. servicekosten).

Tickets