Metalcafe Presents: Beyond the Pale EP Release Show

Met optredens van Beyond the Pale en Nafearya

Metalcafe Live

Metalcafe presents: een speciale editie

Zaterdag presenteert Metalcafe in De Vorstin Beyond The Pale. Deze thrashy death metalband viert deze avond namelijk de geboorte van hun nieuwe EP! Daarnaast komt ook Nafearya optreden. Dat wordt een supermooie avond!

Beyond The Pale

Beyond The Pale, afkomstig uit Utrecht, Nederland, ontstond tijdens de Covid-19-lockdowns in 2020. Drummer Johnny Derechos en gitarist Jeroen van Donselaar legden de basis van de band, gedreven door een gedeelde passie voor de rauwe en intense energie van thrash- en deathmetal. De band begon veelbelovend met toevoegingen als zangeres Janneke de Rooy en bassist Frank van Boven. De band genoot van een vliegende start, maar tijdens hun debuutoptreden op King’s Day 2022 sloeg het noodlot toe. Jeroen van Donselaar – een van de bandleden op dat moment – overleed op het podium door een hartstilstand. Ondanks het verlies besloot Beyond The Pale unaniem hun muzikale reis voort te zetten en verwelkomden ze gitarist Geoffrey Maas.

Hun debuut ‘Monument in Time’ werd een eerbetoon aan Jeroen’s herinnering, uitgebracht met krachtige muziekvideo’s. Beyond The Pale staat nu klaar om hun energieke thrashy death metal wereldwijd te delen, gedreven door passie en toewijding. Jeroen blijft een onuitwisbaar deel van hun reis en symboliseert de onverwoestbare kracht van muziek en de onbreekbare banden gesmeed door levensuitdagingen.

Nafearya

Afkomstig uit Zaanstad, Nederland, is Nafearya een vierkoppige metalband opgericht in 2014. Hun muziek combineert elementen uit verschillende genres, resulterend in levendige en melodieuze composities. Nafearya wijst traditionele genrelabels af en richt zich op storytelling door middel van hun muziek. Hun liveoptredens staan bekend om hun energieke uitvoering en meeslepende podiumaanwezigheid. Als voorstanders van diversiteit in metal blijft Nafearya grenzen verleggen en tegelijkertijd toegewijd aan muzikale innovatie. Ze nodigen luisteraars uit om met hen mee te gaan op een reis door de diverse landschappen van hun geluid.