Milo Meskens (BE)

Your favourite sad boy

Milo Meskens maakt een eigenzinnige mix van pop, folk en blues. Muziek is altijd veel meer geweest dan zomaar een bezigheid voor Milo. Zijn gitaar was bijna letterlijk zijn leidraad door moeilijke jaren op de middelbare school, toen alles scheef leek te gaan. De enige positieve constante was zijn gitaar. Door liedjes te schrijven als onderdeel van zijn manier om met de situatie om te gaan, probeerde Milo zijn weg terug te vinden. En dat lukte hem!

Met zijn melancholische debuutsingle ‘Here With Me’ scoorde hij meteen een veelvuldig gedraaide radiosingle in zijn thuisland België. Opvolger ‘New Beginning’ werd een prachtig nummer om mee te zingen en bewees dat Meskens geen eendagsvlieg zou zijn. Al zijn singles werden radiohits in heel Europa. Gecombineerd zijn Milo’s nummers tot nu toe bijna 30 miljoen keer gestreamd op Spotify. Aan het begin van 2022 ging hij naar Londen om aan nieuwe muziek te werken. Voor de opname van dit nieuwe album vond hij gelijkgestemde mensen, wat ervoor zorgde dat zijn tweede langspeler rijker, dieper en volwassener klinkt.

 

“Ik heb 5 jaar van mijn leven besteed aan het maken van dit album. Ik denk niet dat ik ooit harder heb gewerkt aan iets anders. Ik ben ook nog nooit trotser geweest op iets dan op dit. Dit is geen album van makkelijke keuzes of shortcuts nemen, maar ik sta achter elke lange en kronkelige weg die het heeft genomen en nog zal nemen.” – aldus Milo