Mother’s Finest (USA)

Funkrock-pioniers bekend van Piece of The Rock

Dit is het verplaatste concert van 6 mei. Alle tickethouders hebben een mail ontvangen met daarin meer informatie!

Mother’s Finest gaat weer op tournee. Je kunt weer volledig uit je dak gaan op hits als Baby Love, Love Changes, Fire en natuurlijk de grootste hit in Nederland: Piece of The Rock.

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk. het dichtst wat in de buurt zou komen is “een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt.” Joyce “Baby Jean” Kennedy, Glenn “Doc” Murdock, Jerry “Wyzard” Seay, Gary “Moses Mo” Moore, John “Red Devil” Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: “too damn funky to be white, they rock too hard to be black.” Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.