Noémie Wolfs (BE)

Met Simon Casier van Balthazar en Zimmerman!

Je mag per gekocht ticket iemand meenemen*!

Met Simon Casier van Balthazar en Zimmerman

Op 17 februari schittert de Belgische ex-zangeres van Hooverphonic Noémie Wolfs in De Vorstin. Het maken van muziek vanuit het hart is altijd een intrinsiek deel geweest van Noémie’s DNA, maar deze keer is het net iets anders. Ze staat op het punt haar derde album, “Wild At Heart,” uit te brengen in november, en de weg daar naartoe is doordrenkt met nieuwe uitdagingen en creatieve diepgang.

Voor dit album bundelde ze opnieuw de krachten met haar muzikale partner in crime, Simon Casier (bekend van Balthazar en Zimmerman). Samen hebben ze het album geschreven en geproduceerd in hun eigen studio, wat het geheel een persoonlijke touch geeft. Hoewel Noémie al jarenlang ervaring heeft in de muziekindustrie, betekende haar rol als songwriter en producer voor dit project een nieuwe stap in haar artistieke reis. Elk nummer op het album draagt de stempel van emotie en visie, wat meteen opvalt in de liefde voor intrigerende arrangementen die elk nummer een tijdloos karakter geven.

*Het werkt heel simpel. Neem de persoon die je mee wilt nemen mee naar de ingang en je kunt samen naar binnen. Helaas kunnen we geen geld teruggeven, zoals bijvoorbeeld de helft van de ticketwaarde.

Support: JEN (BE)

“Wild At Heart” belooft een onderscheidend geluid met tien nummers die tot in de kleinste details zijn uitgewerkt. De melodieën worden omarmd door dromerige, melancholische strijkers en een scala aan analoge synths. Dit nieuwe geluid van Noémie markeert een evolutie van haar eerdere werk, van een op hip-hop georiënteerd gebruik van samples op haar tweede album “Lonely Boys Paradise” naar een meer elektronische benadering. Dansbare beats, samen met groots georkestreerde strijkers, vangen de diverse facetten van een liefdesverhaal.

Noémie deelt haar passie voor strijkers: “Strijkers kunnen zowel hoopvol als troostrijk zijn, maar ook angstaanjagend, duister en verdrietig. Het is misschien wel mijn favoriete instrument, daarom wilde ik ze absoluut gebruiken op dit album. Soms hoor je zelfs 42 violen tegelijk, waarmee we de grandeur van Hollywood wilden vastleggen.” Dit project markeert ook haar samenwerking met strijkerarrangeur Wietse Meys.

“Wild At Heart” is geen voortzetting van Noémie’s eerdere werk, maar eerder een doelbewuste verkenning van wat haar altijd heeft geïnspireerd. Het album vertelt het verhaal van twee geliefden die niet met elkaar kunnen leven, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Deze dramaturgie weerspiegelt zich ook in de muziek, en dit wordt meteen duidelijk bij de eerste single, “Lonely Heart,” dat tevens als blauwdruk voor het hele album fungeert. In bijna acht minuten voel je de onvergelijkbare passie in haar muziek, waarbij haar stem de rode draad vormt die je even doet ontsnappen aan de dagelijkse sleur en diep in de wereld van romantiek laat duiken. Noémie Wolfs’ nieuwe muziek biedt de perfecte gelegenheid om even weg te dromen en je te laten onderdompelen in alle facetten van de liefde.