October Drift (UK)

Unieke rauwe Indie voor fans van The Cure, Editors, Interpol en The Murder Capital

De Britse indie-rockband October Drift stond eerder dit jaar als support voor IST IST in onze grote zaal. Nu zijn ze zaterdag 30 november terug voor hun eigen headlinershow in onze kleine zaal. Onder indievolgers wordt deze band geprezen voor hun unieke, rauwe indiesound die vooral liefhebbers van The Cure, Editors, Interpol en The Murder Capital laat watertanden.

In 2022 bracht October Drift hun veelgeprezen tweede album ‘I Don’t Belong Anywhere’ uit, dat door zowel fans als critici met enthousiasme werd ontvangen. Dit album bouwde voort op hun kenmerkende stijl van rauwe emotie en muzikale intensiteit, en hielp hen hun fanbase verder uit te breiden. Hun recente single ‘Blame The Young’, uitgebracht in 2024, biedt een voorproefje van hun aankomende derde album dat later dit jaar wordt verwacht. Het nummer behandelt thema’s van persoonlijke en maatschappelijke ontkenning en schuld, en toont de band op hun best met een krachtige boodschap verpakt in een energieke rocktrack.

October Drift heeft niet alleen indruk gemaakt met hun studio-opnames, maar ook met hun live optredens. Eind 2023 toerden ze door Europa als voorprogramma van Archive, waar ze voor volle arena’s speelden en hun grootste podia tot nu toe veroverden. In 2024 keerden ze terug naar Europa voor een reeks optredens met Ist Ist, waarmee ze hun reputatie als een van de meest opwindende live acts in de indie rock verder versterkten. Met hun aankomende derde album op komst, is October Drift klaar om nog meer impact te maken in de muziekwereld.