Patat Met: Texoprint +
SØWT + To Adelaide

Een snoeiharde editie van je favoriete bandavond

Patat Met: Texoprint + SØWT + To Adelaide!

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt.

Texoprint

Nederland’s meest intense noiserock trio is veranderd van naam maar niet van identiteit. Texoprint (voormalig Kalaallit Nunaat) is een fabriek die gespecialiseerd is in herrie op het hoogste niveau. Ze komen dit jaar met een nieuwe EP en spelen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld op Supersonic’s Block Party in Parijs en Best Kept Secret 2024.
In oktober van 2023 heeft Texoprint de eerste single, getiteld “Push it Down”, van hun nieuwe EP uitgebracht. De Rotterdammers brengen nog twee nieuwe singles uit, als eerste “Guess”. Een vlugge, hoekige, stuiterende post-punk song. In het voorjaar van 2024 brengt zij de band de nieuwe EP “Mumble” uit. Een bewuste stap richting een meer agressieve sound, dat is waar de nieuwe EP om lijkt te draaien. De aankomende singles gaan alleen maar escaleren naar een nog hoger niveau van energie en agressie, waarmee ze de grenzen van het eerdere werk verleggen. De nieuwe EP belooft memorabel en tegelijkertijd oorverdovend te worden

To Adelaide

Bij To Adelaide is het vuur altijd brandende. Beïnvloed door genres als hardcore en shoegaze zorgt het Tilburgse viertal voor een nieuw geluid dat resulteert in een eeuwig voortdurende intensiteit. Want hoewel hun muziek constant balanceert tussen het gevoel van een gebalde vuist en een teneergeslagen hoofd, is er nooit sprake van een gulden middenweg. De band weet in hun nummers moeiteloos de muzikale nadruk te verleggen en kiest in elke situatie voor het uiterste. En dat werkt vurig, motiverend en tevens misleidend.

 

SØWT

Eindhovense band SØWT opereert vanuit het kloppend hart van de Nederlandse underground scene. Martijn Claessens, Jesse van Eiken, Koen Verhees en Danielle Warners maken furore als muzikanten, geluidstechnici, concertorganisatoren en kunstenaars.

Ook maken ze deel uit van de jongste generatie bewaarders van Eindhovens kraakpand ’t Stroomhuis; een bijzonder broeinest dat al 20 jaar creatieve geesten een vrijplaats biedt. De band bracht in 2018 onder eigen beheer hun debuutalbum Junkie’s Boneyard uit op tape en slingert in 2023 hun eerste vinylplaat Kids Hurting Kids de wereld in.