Patat Met: Bony Macaroni + FIEP + Thames

Opkomend talent en een frietje met mayo voor slechts €7,50

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden!

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Op 15 december is de beurt aan: Bony Macaroni + FIEP + Thames!

Bony Macaroni

Er is niets zo lekker als een aanstekelijke melodie, volgens Bony Macaroni. De emo-popband uit Arnhem is sinds 2019 bezig met het produceren van muzikale oorwurmen. Sinds hun eerste release brengen ze ze snel en zoet, met af en toe een vleugje ironie. In 2023 brachten ze hun debuutalbum ‘The Big Bucks’ uit: een album over geld, werk en het voortdurende besef van onze naderende ondergang. Bony Macaroni zijn geen ‘downers’; als er iets is, dan zijn hun shows één grote kameraadschappelijke meezinger, of het schip nu zinkt of niet…

FIEP

FIEP, de band rondom Veerle Suzanna Driessen zag het eerste daglicht tijdens de Amsterdamse Popprijs 2021 waarvoor ze werd geselecteerd met slechts een paar demo’s op zak. Sindsdien is het hard gegaan. Zo haalde de band de finale van de Amsterdamse Popprijs, speelden ze voorprogramma’s voor indie-darlings Wet Leg en Ratboys en waren er live-sessies bij 3voor12 en KINK. Als klap op de vuurpijl stond de band op Eurosonic Noorderslag in 2023, waar ze een onuitwisbare indruk achterlieten.

Inmiddels zijn de demo’s omgetoverd tot de volwaardige debuut EP ’77 Stokes Croft’. Een plaat vol aan lekkere poëtische indie-pop en post-punk songs. De nummers beschrijven rusteloosheid, twijfels en veelal dromen op een catchy wijze. Schurende gitaren en catchy refreinen laten een veelbelovend geluid horen. Voor fans van Pip Blom (en natuurlijk!) Wet Leg is FIEP zeker een aanrader!

 

Thames

Thames is een gloednieuwe post-punkband met als middelpunt de leadzanger en gitarist Merlyn Baardman. Met familiebanden in Suffolk, Engeland, is hij geen onbekende als het gaat om Britse (en Ierse) punk- en new wave-invloeden (waaronder The Cure, Fontaines D.C. en IDLES). Hoewel zijn Britse voorgangers een grote bron van inspiratie zijn gebleken, besefte hij pas nadat hij naar Amsterdam verhuisde hoe emotioneel gesloten de Britten kunnen zijn. Terwijl ze worstelen met de traagheid van de emancipatie van toxic masculinity en gedrag, zorgt Thames ervoor dat ze high energy morality combineren met een moderne post-punk sound.