Patat Met:
Cloud Cafe + Snow Coats + Mood Bored

Opkomend talent en een frietje met mayo voor slechts €7,50

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Op vrijdag 19 mei is het de beurt aan… Cloud Café + Snow Coats + Mood Bored!

Headliner: Cloud Café!

De Amsterdamse band Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. Mijmeringen, bespiegelende teksten, en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteert bij de wat zonderlinge groep in een ontwapenend geheel. Met nog geen jaar samen op het podium, debuteert de band – met een uitnodiging voor Noorderslag op zak – op Excelsior Recordings. Op 31 maart verschijnt Cloud Cafe’s debuut-EP. Een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie bestaande uit vier liedjes. Deze werden door de band zelf opgenomen in Haarlem, en de uitkomst voelt ongedwongen en gelaagd in al zijn eenvoud.

De eerste single, In Over Your Head, opent met de zin “I never meant for this to end”. Deze wordt gevolgd door een golfslag van weloverwogen oproer, waarna het lied zich verder ontvouwt in een getouwtrek rondom de gedachte dat je met wensen en goede bedoelingen alleen niet ver komt.

Mood Bored

Een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje. Met een eigen geluid vol poppy hooks, punky basslines en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indie-rock landschap. De drie vrienden uit Tilburg maken nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles verneukt lijkt te zijn. 

 

Snow Coats

De uit Arnhem afkomstige band Snow Coats maakt indie pop geïnspireerd door emo en folk. Snow Coats toerde eerder al door Europa en de UK als voorprogramma voor bands als Pinegrove, Ratboys, Remember Sports en Future Teens. In juni 2020 tekende de band een platencontract bij het Engelse label Alcopop! Records en brachten zij de zomerse indiepop plaat de “Pool Girl EP” uit. Deze werd door de Britse media zeer goed ontvangen, zo spreken DORK en CLASH magazine lovende woorden over het nummer en wordt het nummer Pool Girl gedraaid door o.a. Radio X en BBC Radio 1.

Het nieuwe album genaamd “If it wasn’t me, I would’ve called it funny” kwam uit in september 2022 en wordt door het Amerikaanse magazine Stereogum omschreven als “ridiculously catchy guitar-pop”. Het album werd opgenomen tijdens de lockdowns van 2021 in de oefenruimte in Arnhem en werd er samengewerkt met Amerikaanse producer Joe Reinhart (bekend van Beach Bunny, Hop Along en Modern Baseball).