Patat Met: Cosmic Crooner + Philine + M. Lucky

Opkomend talent en een frietje met mayo voor slechts €7,50

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Op vrijdag 16 juni is het de beurt aan: Cosmic Crooner + Philine + M. Lucky!

Headliner: Cosmic Crooner

Cosmic Crooner is Europa’s nieuwste lounge-zanger en songwriter. Door zijn zelfbenoemde ‘Doowop Space Pop’ galmt muziek uit de jaren 60 en 70, maar vooral: iets gloednieuws! De meta teksten maken Cosmic Crooner een toeschouwer van het leven en de door soundtrack beïnvloede muziek neemt je mee naar naar een andere wereld.

Na het uitbrengen van een reeks succesvolle singles, staat de Crooner op het punt om in het voorjaar van 2023 zijn veelbelovende debuutalbum uit te brengen.

philine

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen trekt philine al snel je aandacht. De 23-jarige zangeres uit Rotterdam opende al voor artiesten als Froukje, Matt Simons, Wee Three en Maaike Ouboter, reisde als 3voor12 Talent mee met Popronde 2022 en bracht vorig jaar haar debuut-EP genaamd “Somewhere Else” uit.

“Het schrijven van de EP was voor mij dé uitlaatklep om te verwerken wat ik meemaakte in die periode. Ik zoende met een beste vriendin op een feestje, voor de grap, en werd per ongeluk verliefd op haar. Hierdoor kwam ik er achter dat ik op meisjes viel.” – philine

Inmiddels ligt er veel nieuwe muziek, die ze op 15 april met een vernieuwde show zal presenteren in Cinetol (Amsterdam).

M. Lucky

M. Lucky is een onrustige muzikant die via poëtische popsongs romantiek probeert te vinden in de alledaagse werkelijkheid. Haar ‘millennial anthems’ bezweren de scherpe randjes terwijl het leven als een tragische komedie voorbij dendert. Samen met bandleden van Weval, EUT, Personal Trainer & Jungle By Night brengt M. Lucky een rokerige show met scherpe randjes waarin echo’s van de jaren ‘70 doorklinken.

Haar debuutsingle ‘Champagne Apocacypse’ was bij Volkskrant ‘Track van de Week’ en belandde in de ‘Verrukkelijke 15’ van Radio 2. Singles als ‘Lullabies’ & ‘Golden Years waren beluisteren in Spotify’s ‘New Music Friday’ ‘Equal’ -en ‘A Shot of Indie’ playlists. Op 9 december verschijnt haar debuutalbum ‘Gentlewoman’ op vinyl en is beschikbaar in de platenzaken en op alle streamingsdiensten.