Patat Met: Guusje + Hiigo + Rindue

Opkomend talent en een frietje met mayo voor slechts €7,50

Patat en live muziek, een gouden combinatie.

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Op vrijdag 20 oktober is het de beurt aan Guusje, Hiigo en Rindue! Hieronder meer informatie over de acts die zullen spelen.

Over Rindue

Met zijn combinatie van elektronische en akoestische elementen creëert Rindue een sfeer die snel je aandacht trekt. De 24-jarige songwriter, producer en artiest uit Utrecht is al lang bezig met muziek. Op jonge leeftijd leerde hij de trompet te bespelen en vervolgens gitaar en piano.

Tijdens zijn studie aan het conservatorium in Maastricht is hij gaan produceren en de elektronische geluiden meer gaan waarderen. Hij is begonnen met het maken van beats maar gaat daarna over naar songs met tekst. Hij schrijft over alledaagse dingen en houdt van kleine muzikale lagen die je meenemen in de sfeer van het lied.

In de start van 2023 released hij zijn eerste single met tekst. Dit liedje heeft hij met hulp van Gilles van Wees, gitarist van Banji, gemaakt. Rindue krijgt zijn inspiratie van artiesten als; Benny Sings, Still Woozy en Dayglow.

Over Hiigo

Hiigo is een Nederlandstalige popband uit Zwolle, bestaande uit Aart de Gier, Dion van der Geest, Hans van der Werf, Koen Gardebroek & Peter Terluin. Naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop haalt de band inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook de zachtmoedige elektronische folk van Bon Iver. In sound en arrangementen zoekt het kwintet de diepte en maakt Hiigo ruimte voor uitdagende muzikale keuzes. Dat maakt de band spannend, soms ongrijpbaar, maar vaak fris en verrassend.

Tekstueel beschrijven de jongens van Hiigo vanuit eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden’, met alles wat daarbij komt kijken. De uitkomst van dit alles? Een actueel geluid dat je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken.

Over Guusje

“Guusje” is het pseudoniem van Guus Mulder, een 28-jarige singer/songwriter uit Groningen. Hij bracht vorig jaar zijn debuutalbum “Liedjes over Meisjes” uit bij Universal Music en trad op als voorprogramma voor artiesten zoals Racoon, Bazart en Roxeanne Hazes. Momenteel werkt hij aan zijn tweede album, waarvan “Blijf Nog Even Hier,” een samenwerking met Bazart, het eerste nummer is.

Dit tweede album ontstond na Guus’ burn-out in 2020 en bevat eerlijke coming-of-age verhalen met frisse popmelodieën. Guusje, bekend om zijn eigenzinnige alt-popgeluid, is ook actief als songwriter voor Nederlandse artiesten zoals Maan, Emma Heesters en Roxeanne Hazes, en heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen streams, waaronder hits zoals “Waar Ga Je Heen” van Emma Heesters en “On & On” van Alok & Dynoro.