Patat Met Soul

Met: Leela Rosa + Luna Mae + LUCIA

Na een zeer geslaagde eerste en tweede editie is het soulvolle zusje van de reguliere Patat Met terug met een nieuwe lichting smaakmakende artiesten.

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met Soul getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Zoals je het van ons gewend bent, maar dan met een flinke dosis SOUL. Deze editie is een speciale, vol met dé meest smaakmakende nieuwe soulartiesten van het moment. Op vrijdag 16 februari eet je Patat Met: Leela Rosa + Luna Mae + LUCIA!

Leela Rosa

De Rotterdam-based singer/songwriter/producer Leela Rosa vertaalt ongefilterde gedachten en emoties van een jonge vrouw in een overweldigende wereld. Met vertrouwde – maar verfrissende producties, een soulvolle stem en dagboekachtige teksten, creëert ze haar eigen moderne popkosmos; een mix van alpop, ’n vleugje UK rnb en electronica. Doet denken aan artiesten als Biig Piig, Jorja Smith en Mura Masa. Met een debuut-EP in het vizier, laat ze tijdens de Popronde van 2023 de wereld met zich kennismaken.

Luna Mae

Deze rijzende ster is geen onbekende in de Nederlandse rnb-scene. Luna Mae heeft als vocalist al een flinke track-record; zo reisde ze de wereld rond met artiesten als Waylon, Typhoon, Glennis Grace en Ronnie Flex & The Fam, en trad op bij grote festivals en locaties zoals Lowlands, Pinkpop, Sziget, Ahoy, AFAS Live, Ziggo en het North Sea Jazz Festival (Nederland en Curaçao). Ook deed ze het voorprogramma van niemand minder dan Angie Stone. Naast het schrijven van al haar eigen muziek, heeft Luna Mae ook mee geschreven met en voor andere artiesten zoals Maan, Alain Clark en ook Ronnie Flex. Ook werd ze bekroond tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Een multi-talent dus! Luna Mae begon zich dit jaar opnieuw te introduceren aan de wereld met haar eerste zelfgeproduceerde single ‘Concentrate’, gevolgd door ‘Rise’ dat je meeneemt op een rustgevende R&B/Soul-vibe met een opbeurende boodschap. Dit is slechts een voorproefje van wat je kunt verwachten van haar aankomende album, dat gpland staat om uitgebracht te worden in de herfst van 2024.

LUCIA

LUCIA is een Nederlandse soul en jazz singer-songwriter uit een klein stadje genaamd Brielle. Van kleins af aan schreef ze eigen nummers over persoonlijke situaties en gevoelens. Elk nummer is een soort pagina uit haar dagboek. LUCIA’s songs kaarten onderwerpen aan als: depressie, stress, liefde, eenzaamheid, feminisme en onderdeel zijn van de LGBTQ+ community. In 2023 stond LUCIA op
Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en momenteel maakt zij deel uit van “Music Matters Academy 3”. In 2022 stond zij in de finale van “De Grote Prijs van Rotterdam” en was ze support act bij o.a. Steffen Morrison, Izo FitzRoy en Bo Saris. Met een warm, intiem en krachtig stemgeluid zingt LUCIA met haar hart en ziel en laat ze een indruk achter die je niet snel vergeet.

Op 7 Juli 2023 kwam haar debuut single “Our logic” uit en al snel volgde de 2e single “Message To you”. LUCIA is bezig met de laatste puntjes van haar hele debuut EP in samenwerking met Producer Stijn Donders. Dankzij een geslaagde crowdfunding zal de EP aan het begin van 2024 gereleased worden. Met een old skool, big band sound creëert LUCIA een frisse hap adem in combinatie met melancholiek gevoel.