Patat Met:
YoungRubbi + Two And A Half Girl + Certain Animals

Nieuw talent van nederlandse bodem + een patatje met

Patat Met: YoungRubbi + Two And A Half Girl + Certain Animals

Voor slechts zevenenhalve euro word je tijdens Patat Met getrakteerd op artiesten die je absoluut in de gaten moet houden! Dit alles onder het genot van een patatje mèt. Op 21 april is het de beurt aan…

YoungRubbi + Two And A Half Girl + Certain Animals!

YoungRubbi

Trap bangers afgewisseld met razendsnelle punk beats en persoonlijke en politiek geëngageerde Nederlandstalige teksten. YoungRubbi maakt en brengt deze stijl als rapper, songwriter en producer op een unieke manier. Een creatieve duizendpoot die alles zelf maakt, van zijn producties tot aan zijn videoclips. Tijdens live shows met zijn vierkoppige band gaat hij als een wervelwind over het podium met de energie van Iggy Pop en het zelfvertrouwen van Kanye West.

Ruben Steens (1998), de echte naam van YoungRubbi, groeide op op het platteland in Goeree-Overflakkee. Daar ging hij op zoek naar een eigen stem en geluid om niet zomaar de gebaande paden te bewandelen. Hij bezingt het benauwde en opgesloten gevoel van de schijnvrijheid die het kapitalistische systeem ons voorschotelt en reageert dat af in zijn muziek. Hij choqueert, nuanceert, zet aan tot nadenken en drijft de spot met iedereen en alles, inclusief zichzelf. YoungRubbi is rauw, scherp en grappig en zet een totaal nieuwe ervaring en sound neer. Recent heeft hij bij Sony Laser (Sony Music) getekend, stay tuned voor nieuwe muziek.

Two And A Half Girl

Dit Utrechtse vijftal creëert een eigen mix van emo, punk en rock vol rauwe vocals, stevige gitaren en catchy melodiën. De band is niet bang om hun mening te geven over persoonlijke en gevoelige onderwerpen, zoals mentale gezondheid en alcohol- en drugsverslaving onder jonge mensen. Hun single ‘Something New’ was voor de band het eerste grote succes; de single genereerde al snel meer dan 100.000 streams. Tijdens de pandemie releasede de band hun EP ‘Disconnected’, welke door Never Mind The Hype is uitgeroepen tot Nederlandse EP van het jaar.

“A perfect gateway release for anyone looking to dive deeper into the genre.” ★★★★ – LLUID

Certain Animals

Certain animals maakt melodische harmonieuze rock met 70’s invloeden. De band brengt op Arts & Crafts hun kijk op het leven zonder schroom of pretenties, en is openhartig, eerlijk en vol liefde over wat dat de band brengt. Die liefde en hoop, en hun tegenhangers rouw en verlies, worden op deze plaat in een gloeiende muzikale vorm gegoten. Aangesterkt door nog meer melodische meerstemmigheid dan op hun uiterst goed ontvangen debuutplaat Songs to Make You Move, en met een nog prominentere rol voor toetsenpartijen draagt Certain Animals soms tegen beter weten in een boodschap van positiviteit uit. Certain Animals is op Arts & Crafts toegankelijker dan ooit, zonder concessies te doen. De band voelt zich vrij en combineert moeiteloos satijnzachte seventies melodieën met ronkende Hammonds, AC/DC-boogies met Beatle-ballads en glamrock met goedaardigheid.

Voor fans van Crosby, Stills, Nash & Young, The Beatles, Supertramp en Tame Impala is dit zeker een aanrader!