Patat Speciaal

Een speciale Patat Met-editie met Ramkot, Queen's Pleasure en Silver Lake

Over Patat Speciaal

Na het welbekende Patat Met en het soulvolle zusje Patat Met Soul, is hier nu…. Patat Speciaal!

Patat Speciaal luidt een gezellig weekend in vol live muziek in, omdat we het weekend van 9 t/m 12 maart vieren dat we als Vorstin nu 12,5 jaar open zijn. Dit vraagt dus om een speciale line-up, speciale zaal (de grote zaal dit keer!) en natuurlijk: speciale saus bij de patat. Als klap op de vuurpijl is Patat Speciaal ook nog helemaal gratis bij te wonen. Tof hè?

Deze avond kun je komen genieten van de Belgische rocksensatie Ramkot, de britrockers van Queen’s Pleasure en de troubadours van Silver Lake. Smullen geblazen!

Ramkot

Ramkot? Naast de naam van een pittoresk dorpje in Nepal te zijn, is het vooral één van de meest beloftevolle jonge Belgische rockbands van het moment. Met een EP release show in een afgeladen concertzaal  in Gent en een stampvol tourschema door België en Nederland bewees de band dat ze klaar zijn voor meer. De release van hun eerste EP was meteen een schot in de roos. Single ‘Red’ kreeg de nodige airplay op Studio Brussel, Willy en KINK.

Afgelopen februari was daar dan eindelijk hun langverwachte debuutplaat. Met een indrukwekkende clubtour bewijst het Gentse trio dat hun stevige, maar dansbare muziek ook live moet ervaren worden. Ramrock, quoi, courtesy of Ramkot. Want moeilijker moet een mens dat niet maken.

Queen's Pleasure

“What a time and what a feeling, craving more direction and meaning”

Misschien ken je de heren van Queen’s Pleasure nog van de Patat Met-editie van juni vorig jaar. Queen’s Pleasure is een Britrockband uit Amsterdam. Gedreven door een compromisloos verlangen naar liefde klinkt het viertal als een eigentijdse mix van bands als Fontaines D.C., The Who en Blur. Met de power van de Ramones en de melancholie van The Smiths komt er een eigenzinnige ‘Wall of Sound’ op je af, precies wat je mag verwachten van een club postpubers. Op 24 september 2021 kwam hun album Words To Live By, Suits To Die In uit, deels opgenomen in UK en in Nederland en geproduceerd door Edd Hartwell (o.a. The Kooks, Jeff Beck). Met support in Nederland van radiostations 3FM en KINK en zelfs plays op BBC1 is de band meer dan klaar om live te spelen.

Silver Lake

Na een ontmoeting in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven – en later, de muziek. Dit werd de fundering voor het artistieke duo Silver Lake. Aangaande sound, kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets – evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood. Middels moderne productietechnieken hand in hand met oude analoge apparatuur, slaagt Silver Lake erin om een synthese te creëren van een vintage, doch eigentijds geluid.

Begin dit jaar bracht Silver Lake de debuutsingle ‘Under The Silver Lake’ uit, met in de video een paar duikflessen en onderwatergitaarsolo. Later volgde nog drie singles: ‘Violet’, ‘Beaches’ en ‘Put Me Under’. Een debuutplaat volgt begin 2023.