Rudeboy Plays
Urban Dance Squad feat. DJ DNA

De pioniers van cross-over

Het tijdloze geluid van Urban Dance Squad

Urban Dance Squad. Volgens sommigen de beste band die Nederland ooit heeft voortgebracht maar zonder enige twijfel de meest invloedrijke. De band ontstond na een jamsessie in Utrecht in 1986 en maakte snel furore met hun unieke en ongehoorde mix van stijlen. Funk, soul, jazz, punk, rock en hiphop werden gecombineerd door een groep muzikanten waaronder een rapper en een DJ. Deze combinatie was nog nooit vertoond en maakte de band pioniers van de stijl die later bekend zou staan als crossover. Ze hadden hiermee grote invloed op bands als Rage Against the Machine en waren peers van bands als The Beastie Boys en Red Hot Chili Peppers.

De band toerde over de hele wereld, bouwde een indrukwekkende live reputatie op en werd in de Verenigde Staten omarmd door zowel publiek als artiesten zoals Living Colour en Lenny Kravitz. Grote namen zoals David Bowie en U2 nodigden de band uit als voorprogramma. Na vijf albums en een bewogen carrière ging de groep in 2000 uit elkaar.

In 2021 begon frontman Rudeboy het werk van Urban Dance Squad opnieuw live uit te voeren met een set die bestaat uit nummers van alle platen die de band heeft gemaakt. Hij stelde een groep van ervaren muzikanten samen en haalde de originele UDS DJ DNA erbij, omdat hij het niet gepast vond in zijn eentje de legacy van Urban Dance Squad te dragen. Na succesvolle tournees in België en Frankrijk, waaronder Hellfest, waren de eerste Nederlandse shows (Vera, Tivoli, Effenaar) snel uitverkocht. De band is inmiddels zo goed ingespeeld dat er net als in de geest van de originele Urban Dance Squad vrij wordt gespeeld en er een vergelijkbare energie wordt opgeroepen. Na een uitgebreide tour in 2023 met diverse uitverkochte zalen staat deze band op 7 november bij ons in de grote zaal!