Sjako!

Bekend van de song 'Hurt' en de legendarische 2 Meter Sessies

Sjako! mag zich één van de meest invloedrijke bands binnen de Nederlandse muziekscene noemen.

Hun albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans) en de 2 Meter Sessies zijn legendarisch. ‘Hurt’ staat in het lijstje van mooiste songs ooit. Sjako! is een Nederlandse band die bekend staat om zijn eclectische en veelzijdige muzikale stijl. De muziek kan worden omschreven als een mix van verschillende genres, waaronder rock, pop, funk, en jazz.

Met een in 2014 verschenen digitale compilatie op zak (waarop behalve de klassiekers ook geremasterde opnames, live en niet eerder uitgebracht materiaal) ging de band op tour. 2016 vormde in twee opzichten een mijlpaal: Sjako! vierde haar 35-jarig jubileum en hun tiende langspeler The 10th verscheen. Dat bleek de opmaat tot de wedergeboorte. Een aantal uiterst succesvolle clubtours volgde, met de onvermijdelijke reünie van de drie originele leden in de Back To Trio-tour in 2023 als laatste wapenfeit. Op Record Store Day verscheen de dubbelaar The Best Of Sjako!.

Nieuw album = weer spelen

Omdat ze van geen ophouden weten, staan Wouter Planteijdt (zang, gitaar), Jaap Vrenegoor (drums) en Thijs Vermeulen (bas) ook in 2024 gewoon weer op de planken. Met een nieuw album onder de arm, ook dat nog! Komt dan zien, komt dat horen. Voor het verhaal achter het verhaal is er de vijfdelige podcast ‘Soleren doe je niet alleen’.

Vinnie's Vice

Vinnie’s Vice is een powertrio dat Blues-with-a-byte speelt. Met een mix van moderne nummers met een jaren 60-70 geluid, brengen ze eigen werk dat pakkend, kleurrijk en persoonlijk is.

Vincent is een gedreven, doorleefde en ervaren muzikant, met een diepe, mooie toon die verfijnd, dynamisch en energiek is. Samen met Ehran, als rock drummer, en Eljo, als bassist met een achtergrond in jazz en gospel, vormen ze een veelzijdige en hechte band. Een band dat goed op elkaar is ingespeeld, uitdagend en risicovol is en waar onderling een uitzonderlijke chemie is.

Sinds september 2022 heeft Vinnie’s Vice verschillende shows gespeeld, van clubs en festivals tot radio- en regionale tv-optredens. Als support van Sjako! zal Vinnie’s Vice hun eerste EP met ons delen.