Steffen Morrison

De soulzanger keert terug met zijn nieuwe album 'Self-made'

Steffen Morrison is terug!

Steffen Morrison betovert al geruime tijd festivals en clubs met zijn band, geïnspireerd door zijn muzikale helden Otis Redding en James Brown. Hij brengt een levendige mix van invloeden, waar hij zijn eigen unieke elementen aan toevoegt. Zijn uitstraling en muzikale expressie weten al jaren een breed publiek te bekoren.

In 2016 bracht Morrison zijn EP ‘Just Another Man’ uit, wat een opmerkelijk succesverhaal werd. Hij verscheen op nationale televisie en radio, beleefde een triomfantelijk festivalseizoen en zag zijn single ‘Old Enough to Know Better’ uiteindelijk verkozen worden tot Top Song op NPO Radio 2. Vervolgens ontvingen zijn albums ‘Movin’ On’ (2018) en ‘Soul Revolution’ (2020) lovende kritieken van de Nederlandse pers. Steffen heeft ook zijn eerste stappen in het buitenland gezet met uitverkochte shows in Spanje.

2023 en 2024

In het begin van 2023 verscheen de NPO-documentaire ‘The Soul of Steffen Morrison’. Deze documentaire belicht naast optredens van Steffen Morrison onder andere zijn gitarist Alvin Lewis, producer Tjeerd Oosterhuis en Michiel van Elk van Sublime. Tussen enerverende concertfragmenten door krijgt het publiek ook inzage in fragmenten uit de theaterproductie ‘The Art of Being Human’, waarin Steffen zijn levensverhaal deelt. Hij vertelt over zijn oma, die een cruciale rol speelde in zijn jeugd in Suriname, zijn hardwerkende moeder die zijn gezin onderhield, en hoe hij ontdekte dat muziek zijn uitlaatklep was.

Maart 2024 markeert de release van zijn nieuwe album ‘Self-made’. Dit album weerspiegelt Steffens zoektocht naar zijn meest persoonlijke nummers tot nu toe. Vrijdag 29 maart kun je het zelf beoordelen tijdens zijn show in De Vorstin.