Summer Sickness

Hillywood hiphop-fest met o.a. Fresku en Gooische Woordenaars

Fresku komt naar Summer Sickness, het grootste hiphopfestival van ’t Gooi. Dit festival zit boordevol met o.a. dansbattles, rapoptredens, beat challenges, spoken word en nog veel meer. Hieronder meer informatie over wat je allemaal kunt verwachten tijdens Summer Sickness:

Als headliner van dit grote festival hebben we de Nederlandse rapper en acteur Fresku! Fresku brak eind 2008 door met ‘Brief Aan Kees’, gericht aan Kees de Koning, en tekende in 2009 bij TopNotch. Zijn albums, die werden verkozen tot beste album bij State Awards, ‘Fresku’ (2010) en ‘Maskerade’ (2012), werden gevolgd door een debuut als cabaretier in 2016 met de onemanshow ‘Welkom bij de Fresku Show’. Samen met Mani bracht hij in 2017 het album ‘Juice’ uit. Vorig jaar nam hij een track op met Janne Schra voor zijn pasgeboren, zieke zoontje Rayaan, ‘In Het Diepe’. Zijn nieuwste album ‘In De Lucht (deel 1)’, uitgebracht op 26 oktober 2021, verkent intuïtie en onvoorspelbaarheid. Op 20 oktober 2023 volgde de EP ‘Leren Leven’ met de hits ‘Draai Terug De Tijd’ en ‘Systeem’.

Naast deze te gekke headliner hebben we een speciaal programma voor de kids met een Spoken Word workshop gegeven door Charlotte de Raad (Outspoken) en de kids breakdance battle Funky Feet. De kids en ouders kunnen vervolgens ook kijken bij de rest van Summer Sickness. Want er staat nog veel meer op het programma.

De Coindrop Battle is een nieuw breakbattleconcept bedacht om een nieuwe dimensie toe te voegen aan de 1-op-1 battles. Er zullen drie cyphers zijn in de ruimte waar de dansers de tijd krijgen om tegen verschillende tegenstanders te dansen. De winnaar krijgt de tokens die per battle worden ingelegd, totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft als de ultieme winnaar van de cypher.

Naast de dansbattles is er ook een groot muziekprogramma samengesteld met Enter the Hills en Gooi Bars Dan. Tijdens Enter the Hills bieden we een platform aan de rappers en dj’s uit de regio. Voor deze editie zijn er live performances van Robyn Florence, Simeon, OGD, Weerwoord en Keek ft special guests. Daarnaast is er een open mic-sessie (Gooi Bars Dan), zodat ook het publiek kan laten horen wat ze in huis hebben.

Samen met Outspoken organiseren we tijdens Summer Sickness een Poetry Slam. Met de Poetry Slam zullen gevestigde woordkunstenaars en lokale talenten de strijd met elkaar aangaan, oftewel een verbale bokswedstrijd voor dichters. De winnaar zal deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam tijdens het Internationaal Literatuurfestival in Utrecht.

Dit volle programma vraagt natuurlijk ook om ontspanning. Team Reptile verzorgt tijdens Summer Sickness de game- en chillcorner. Hier kan o.a. de nieuwe game Bomb Rush Cyberfunk, gebaseerd op de hiphopcultuur, worden gespeeld. Op het terrein voor De Vorstin zijn er foodtrucks aanwezig en kun je nieuwe gear of platen aanschaffen.

Wees ready voor het hiphopfest van ’t Gooi met Summer Sickness op zaterdag 13 juli en dompel je onder in alle elementen van hiphop!