The Laundry BigBand ft. Charli Green

Het is weer tijd voor de maandelijkse wasdag!

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat Charli Green!

Charli Green is een veelzijdige artiest: bandleider, trompettist, componist en arrangeur. Zijn liefde voor jazz begon op zijn zestiende op de high school in zijn geboortestad Memphis in de Verenigde Staten.

Al meer dan vijftig jaar deelt deze Amerikaan zijn passie voor jazz in Nederland. Hij heeft talloze musici begeleid en gestimuleerd op hun muzikale pad. Charli begon zijn muzikale reis met de Air Force Band in Amerika en belandde uiteindelijk in Madrid, waar hij zijn vrouw ontmoette. Na hun huwelijk vestigden ze zich in Maastricht, waar hij studeerde aan het conservatorium en een pionier werd in de lokale jazzscene.

In 1981 begon Charli les te geven aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2005 richtte hij de Charli Green Big Band op. Zijn muzikale reis omvatte samenwerkingen met Fra Fra Sound, de Boy Edgar Big Band, het Loek Dikker Waterland Ensemble, het Paradise Regained Orchestra, de Ebony Band en diverse internationale orkesten.

Tegenwoordig deelt Charli nog steeds zijn kennis als docent aan het Conservatorium van Maastricht en leidt hij de big band Studentproof van de Technische Universiteit in Eindhoven. Zijn passie voor muziek blijft onverminderd, en met The Laundry Big Band bereidt hij een speciaal concert voor. Charli Green blijft zijn liefde voor muziek koesteren en doorgeven, en wij zijn verheugd hem in ons muzikale landschap te verwelkomen.

De gastvocaliste van deze avond is Lucette Snellenburg.