The Laundry BigBand
ft. Thirza Athalja

Het is weer tijd voor de maandelijkse wasdag!

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat Thirza Athalja!

“Als een trein waar je op stapt en je denderend naar de eindbestemming brengt.” Zo zal Thirza Athalja instappen op de trein van het bombastische geluid van de Laundry Bigband.

Thirza Athalja, geboren op 16 september 1990 te Maarssen, omarmde de muziek al op jonge leeftijd toen ze op haar tiende de klassieke piano ontdekte. Haar muzikale reis bracht haar naar het Conservatorium van Amsterdam, waar ze Docent Muziek studeerde met het doel jongeren op een inspirerende en creatieve manier te begeleiden bij het ontdekken van hun identiteit en het versterken van hun weerbaarheid.

In 2022 bracht Thirza haar debuutalbum ‘Enigma’ uit, waar ze op unieke wijze haar soulvolle singer-songwriterkwaliteiten vermengt met haar liefde voor jazz en R&B. Als songwriter en componist brengt ze de alledaagse ups en downs tot leven, en ze streeft ernaar haar publiek een hoopvolle kijk op de wereld te bieden. Ze beschrijft haar album als “een feelgood album waarbij je zowel wilt dansen als nadenken.” ‘Enigma’ biedt een muzikale reis die zowel het hart als de geest van haar luisteraars aanspreekt.

Vanavond zal Thirza’s liefde voor swingende muziek duidelijk zichtbaar en hoorbaar zijn, want ze zal samen met de Laundry Bigband een energieke en opzwepende set presenteren. Als veelzijdige artiest heeft ze als achtergrondzangeres opgetreden met artiesten als Izaline Calister en Shirma Rouse in vooraanstaande locaties zoals TivoliVredenburg en de Verkadefabriek. Ook heeft ze als gastzangeres vaak samengewerkt met diverse bigbands, waaronder op het Loosdrecht JazzFestival en in De Vorstin.

Thirza heeft haar eigen muziek voornamelijk op lokale podia in Utrecht en landelijk op het Otis X Brebl 2021 festival gepresenteerd. Deze avond belooft een energieke en meeslepende ervaring te worden, waarbij Thirza’s passie voor muziek schittert in samenwerking met de Laundry Bigband.

“Thirza is in staat iets groots te maken. Ze betoont zich een authentiek performer en weet met haar warme persoonlijkheid het publiek aan zich te binden.” – Annemarie Maas