The Laundry BigBand ft.
Martijn van Iterson

Het is weer tijd voor de maandelijkse wasdag!

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat Martijn van Iterson!

Martijn was winnaar van de Bird Award tijdens het North Sea Jazz Festival in 2004, en staat momenteel bekend als een van de vooraanstaande jazzgitaristen in Nederland. Hij kreeg zijn opleiding van niemand minder dan Wim Overgaauw, een icoon in de Nederlandse jazzgitaarwereld.

Martijn vervult de rol van vaste gitarist bij het Jazz Orchestra of The Concertgebouw en deelt zijn kennis als docent aan het Amsterdams conservatorium. Met zijn eigen kwartet brengt hij alleen zijn eigen composities ten gehore. Dit wordt Martijns eerste samenwerking met de Laundry Big Band, en het belooft een smaakvol concert te worden.