The Laundry BigBand ft. Léah Kline

Het is weer tijd voor de traditionele maandelijkse wasdag!

Swingende wasdag

Elke eerste maandag van de maand speelt The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal.

Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Bovendien wordt iedere editie een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat zangeres Léah Kline!

Léah Kline is zangeres, actrice, danseres en choreografe en heeft op al deze gebieden haar sporen verdiend. Na een conservatorium-studie aan de gerenommeerde North Carolina School of the Arts, leidde ze 3 jaar als artistiek directeur haar eigen dansgroep in Washington DC, ondersteund met een ‘Excellence in Choreography’ kunstsubsidie. Daarnaast trad ze op in musicals en acteerde in films (waaronder Patriot Games). Léah heeft gespeeld voor publiek in Europa, Azië, Canada en de Verenigde Staten. Zij wordt geprezen om haar persoonlijke benadering en eigen interpretaties van de nummers. In 1996 verlegde Léah haar werkterrein naar Los Angeles om daar naam te maken als jazz-zangeres, en startte ze tevens haar ‘Cabaret’-voorstellingen – een mix van jazz, muzikaal theater en conference met een thematische inslag – met begeleiding van een trio of kwartet in plaats van alleen de gebruikelijke pianist.

Op cruiseschepen in de VS en Azië trad ze ook op als soliste, cabaret-artiest en als ‘ceremoniemeester’. Ze vestigde zich in 2000 in Nederland en kon hier meteen optreden in de American Songbook Theater’s-productie van ‘There’s no Busines Like Show Business’ en trad op in the Joop van den Ende producties ’42nd Street’ en ‘Musicals in Ahoy’. Ook is ze een welkome gast in de vele jazzclubs en – festivals in ons land.

Mede door haar multitalent staan de nummers die ze zingt niet op zich zelf. Ze presenteert zichzelf met veel gevoel voor het publiek en ze wisselt elk nummer af met vrolijke anekdotes of ontroerende gedichten. Met de Laundry BigBand heeft Léah al een lange geschiedenis. Deze avond belooft het weer een feest te worden.