The Laundry BigBand ft. Frits Landesbergen

Het is weer tijd voor de maandelijkse wasdag!

Slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat Frits Landesbergen!

Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie.

Frits heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geinvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs “De Belofte”, de Meerjazzprijs 2013 en de daarbij behorende aandacht van de media hebben Frits geen windeieren gelegd. Sindsdien heeft Frits een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland maar ook regelmatig elders in de wereld.

Als freelancer heeft Frits gewerkt met o.a.: Georgie Fame, Milt Jackson. Toots Thielemans. Eddie Daniels, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco, Monty Alexander.

Frits Landesbergen is all-round. Niet alleen is hij Neerlands beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is hij docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium te Den Haag, beheert hij zijn eigen boekingsburo en is hij producent.

In 1995 werd hij benaderd om ‘endorser’ van het legendarische slagwerkmerk Ludwig/Musser te worden voor Europa. Frits Landesbergen speelde mee op zo’n 120 CD’s als ‘sideman’ bij Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, Rosenberg Trio, Thijs van Leer, Metropole Orkest, London Symhony Orchestra en Monty Alexander’s trio.

Als leider van zijn eigen band produceerde hij elf albums.