The Laundry BigBand ft. Jel Jongen

Met als gastvocalist Lucette Snellenburg!

Met als gastvocalist Lucette Snellenburg!

Elke eerste maandag van de maand speelt de The Laundry BigBand hun traditionele wasdag in onze kleine zaal. Geniet van een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een open repetitie. Neem een kijkje in de keuken en ontspan van de intieme sfeer. Iedere editie wordt bovendien een speciale gast uitgenodigd om mee te spelen met de bigband. Deze editie is dat Jel Jongen met als gastvocalist Lucette Snellenburg!

Je kunt wel zeggen dat Jel is geboren als muzikaal talent. Op 7-jarige leeftijd gaat de Limburgse Jel al naar de muziekschool en maakt in 1975 op 13-jarige leeftijd zijn radiodebuut bij het KRO programma ‘Zin in muziek’. In 1984 studeerde Jel af aan het Conservatorium Jazz en Popmuziek. Als lead-trombonist speelde hij met verschillende Nederlandse en Internationale orkesten waaronder de Skymasters, het Metropole Orkest en Peter Herbolzheimer’s Rhythm Combination and Brass.

In 1993 richtte hij de Jayhorns op en speelde met deze blazerssektie bij Lionel Richie, Paul de Leeuw, de 3 J’s, Rob de Nijs en vele anderen. De blazerssectie is onderdeel van het door Jel opgerichte Jay Sound Productions dat verschillende producties heeft gedaan met Alain Clark, Guus Meeuwis, Nick en Simon, Di-rect en vele anderen. In de loop van de tijd heeft Jel als arrangeur talloze arrangementen gemaakt voor orkesten en bands, van popbands tot symfonieorkesten aan toe.